Pátek 19. dubna 2024
Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela
Oblačno, déšť 9°C

Rodina truchlí kvůli smrti Pavla na srazu milovníků tuningu: Fotografie ukazují hrůzný moment tragédie

Aktualizováno -
12. července 2021
20:45
Autor: jel - 
12. července 2021
05:00

Tuningový sraz v Panenském Týnci překazila v pátek velká tragédie. Jednadvacetiletý Pavel jel v autě jako spolujezdec při večerním závodu. Vozidlo se však zřejmě porouchalo přímo na trati a zůstalo stát, navíc prý nebylo osvětlené. Auto, které mezitím vyrazilo ze startu, jej nevidělo a došlo k dopravní nehodě. Při té mladý Pavel utrpěl tak vážná zranění, že později v nemocnici zemřel. Šokující fotografie nehody svědčí o síle nárazu.

Podle policejní mluvčí Aleny Bartošové došlo k události okolo jedenácté hodiny večer. „U obou řidičů byl prokázán alkohol v přestupkové hladině (do 1 promile, pozn. red.),“ uvedla. „Přesná příčina nehody je předmětem dalšího šetření,“ dodala Bartošová. 

Auta se srazila během takzvaných sprintů. Co se ale přesně stalo, není zcela jasné, výpovědi svědků se totiž neshodují. Někteří uvádějí, že se auto u cíle začalo otáčet a podle jiných nebylo osvětlené. Fotografie z místa neštěstí, které se Blesku podařilo získat ukazují, jak hrozná nehoda musela být. Auto, v němž jel mladý Pavel skončilo zcela sešrotované. 

Rodina truchlí a zlobí se

Rodina zesnulého chlapce však podle Deníku nesouhlasí. Domnívají se, že vina je na straně pořadatelů, kteří prý měli zajistit, aby někdo hlídal, zda všechna auta opustila trať, než vyjela další. Pohlídat si podle nich měli i to, zda někdo z účastníků není opilý.

Na sociálních sítích se vyjádřily i dvě sestry zesnulého Pavla a obě připojily jako vzpomínku k příspěvku fotografie s milovaným bratrem. „Je to pro me strašná rána a nedokážu moc reagovat ani odpovídat na vaše dotazy. Věnujte mu tichou vzpomínku a nezapomeňte na něj. Byl to ten nejlepší brácha pod sluncem, kterého jsem si vždycky přála,“ uvedla Adéla v dojemném textu. „Můj jedinej bráška… Snad tam nahoře ti bude dobře,“ napsala Anička.

Akce pokračovala navzdory neštěstí

Smutná událost rozvířila i debaty na sociálních sítích. Mnoho lidí také ze smrti mladíka viní organizátory. Navíc se jim nelíbí, že akce pokračovala i po nehodě a nebyla dodržena žádná pieta.

„Tak bohužel ten kluk to má za sebou. Gratulace pořadateli. Doufám, že teď začne teprv zábava, jaký to je žít s pocitem, že vaše debilita a touha po zisku zabila člověka? Dobrý?“ píše jeden z uživatelů. 

„K*rva jak můžete po včerejší nehodě pokračovat v akci? Ten kluk, kterého odvezl vrtulník, zemřel! Pořadatel akce dělá chyby, za které lidi platí nejvyšší daň!“ napsal Kuba a vyzval lidi, aby z akce předčasně odjeli jako úcta k mrtvému.

Akce ovšem pokračovala i nadále. „Kde se stala chyba, musí určit policie," řekl hlavní pořadatel Martin Krátký ze spolku Car Wars Deníku, který o události informoval. Mladý řidič amatérsky postaveného vozidla podle něj po startu zničehonic zastavil a začal se otáčet zpět. „Zemřel jeho spolujezdec. Narazilo do nich auto, které nemělo šanci to ubrzdit, jeho osádce se ale v podstatě nic nestalo. Nikdo z nás nechápe, proč řidič zastavil. Všichni byli připoutaní, to na startu kontroluje pořadatelská služba," uvedl Krátký. Dodal, že výpovědi svědků jsou rozporuplné.

 „Až od policie jsme se dozvěděli, že tomu řidiči sebrali řidičák před časem a údajně tam měli být aspoň podle prohlášení mluvčí z policie z lounskýho okresu, že tam byl nějaký alkohol,“ uvedl Krátký pro CNN Prima News. Řekl ale také, že ho celá událost nesmírně mrzí. „Víte co, mně tam umřel mladý kluk. Já jsem z toho úplně vyřízený,“ dodal.

Video  S BMW narazil do skály.  - Policie ČR
Video se připravuje ...

Varování: Fotografie v galerii nejsou vhodné pro slabší povahy

karel ( 15. července 2021 11:45 )

Chlapeček si našetřil ze stipendia a ted tohle, chudáci rodiče...

user ( 13. července 2021 08:33 )

Už jen účast na podobných srazech je hloupost. Není li u na startu podmínkou nulový alkohol a přítomnost pořadatelů na celé trase, je na průšvih zaděláno. Ten kluk je, z pohledu pořadatelů, jen chyba v Metrixu, hlavně že sponzorské pivo teče proudem a hulí se.

jajas ( 12. července 2021 18:49 )

Tak to není žádné překvapení, rodiče si většinou nepřipustí, že chyba byla na straně jejich dítěte. Chlapec měl vypito, vystoupil z auta do neosvětlené vozovky.....asi zapoměl, že jde o závody aut a že patrně bumbali i někteří ostatní, takže jejich pozornost byla docela ovlivněna. No ale rodiče....prostě si to nepřiznají. Každopádně je to smutné, že tam "zařval" takový mladý člověk.

byvaIyvoIiccssd4 ( 12. července 2021 18:01 )

Hlavně že se nikomu nic nestalo.

sasajebefofryzkopce ( 12. července 2021 17:59 )

No jo, rádoby závodníci...

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání