Milovníci upravených aut se sešli v sobotu okolo desáté večer na parkovišti v Letňanech. Při předvádění aut však docházelo k četným dopravním přestupkům jako překročení rychlosti, jízda na kapotě či jízda v protisměru. Akce v Letňanech vyvrcholila příjezdem policejní hlídky.

Policejní auto však obstoupil dav asi dvou set lidí. Při tom z auta někdo odcizil všechny čtyři poklice a nejodvážnější z agresorů se dokonce odvážil skočit na kapotu policejního auta. Část účastníků akce se po incidentu vydala domů. Ostatní však zamířili skrze Prahu na Zličín.

Tam akce pokračovala v podobném duchu. Zasáhla zde však speciální pořádková jednotka, která uzavřela parkoviště, kde řidiči řádili, a vyzvala je ke kontrolám při výjezdu z parkoviště. Většina nakonec raději zaparkovala svá auta a utekla po svých.

Někteří se však pokusili ujet a řidič stříbrného BMW dokonce začal do policistů najíždět. Policie ho i se spolujezdcem okamžitě zatkla. Dokonce se jim při kontrolách povedlo zadržet muže, na kterého byl vydán zatykač. Ten byl okamžitě odvezen na služebnu. Po skoro třech a půl hodinách se policii podařilo zjednat pořádek.

Fotogalerie
10 fotografií