Pátek 19. dubna 2024
Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela
Oblačno, déšť 9°C

Megapárty svolaná přes TikTok přilákala na pláž 2500 lidí: Desítky jich skončily v poutech

Autor: ČTK - 
25. května 2021
05:59

Videopozvánka na narozeninový večírek zveřejněná na sociální síti TikTok přilákala o víkendu asi 2500 lidí na pláž v jižní Kalifornii, kde se spustily divoké oslavy, jež nakonec musela rozhánět policie. Na 150 účastníků akce, která byla brzy po začátku prohlášena za nepovolené shromáždění, policie zatkla, když neuposlechli příkaz, aby se rozešli, napsala agentura AP.

V nyní již smazaném videu jeden z uživatelů sociální sítě oblíbené zejména mezi mladými Američany zval všechny ostatní na svůj narozeninový večírek na pláži Huntington Beach. Jeho vzkaz přitom za poměrně krátkou dobu nasbíral přes 180 milionů zhlédnutí.

Drogy a alkohol?

„Je to první rozjetý mejdan od covidu," řekl pak jeden z návštěvníků večírku listu The New York Times. Již v pátek přišlo asi 400 lidí, z nichž někteří začali odpalovat zábavní pyrotechniku, kvůli čemuž policie shromáždění rozehnala. Místní úřady pak v sobotu přes den varovaly, že se na velký večírek připravují a že budou vymáhat dodržování platných pravidel, jež mimo jiné v oblasti zakazují užívání drog a alkoholu.

V sobotu večer však na pláž přišlo 2500 lidí. Policisté vyhlásili shromáždění za nepovolené a následně i noční zákaz vycházení v momentě, kdy někteří z návštěvníků vylezli na plavčické věže, z nichž začali odpalovat rachejtle. Podle záběrů z místa zasahovali těžkooděnci, kteří do davu stříleli gumové projektily.

Vandalismus

Někteří účastníci shromáždění pak po strážcích zákona házeli kameny, lahve a petardy. Policie zatkla 121 dospělých a 28 nezletilých, řadu z nich za vandalismus. Po akci byly v okolí poškozeny některé obchody, několik policejních aut a jedna věž plavčíků.

Buďte první, kdo se k tématu vyjádří.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání