Středa 24. dubna 2024
Svátek slaví Jiří, zítra Marek
Zataženo, déšť 7°C

Chlapec (12) zkoušel nebezpečnou internetovou výzvu: Skončilo to mozkovou smrtí

Ilustrační foto
Ilustrační foto  (Autor: Profimedia.cz)
4. dubna 2021
20:14

Joshua Haileyesus z amerického státu Colorado byl obyčejný chlapec. Rozhodl se však zřejmě vyzkoušet nebezpečnou výzvu, kterou viděl na sociální síti TikTok s názvem „Blackout Challange“ (blackout znamená přechodnou ztrátu vědomí, challange pak výzvu, pozn. red.). V ní jde o to, že se lidé škrtí tak dlouho, dokud sami sebe nepřivedou do bezvědomí. Malému chlapci to však způsobilo mozkovou smrt.

Jako mnoho kluků v jeho věku miloval fotbal a videohry. Pochází z dvojčat a společně s bratrem měli velkou vášeň pro armádu. „Je to bojovník. Vidím ho bojovat. Každý den se za něj modlím,“ řekl pro Fox19 jeho otec Zeryihun. „Je to zničující vidět ho takhle ležet,“ dodal.

Joshuovo dvojče našlo svého bratra 22. března v koupelně. Byl v bezvědomí. Rodina si myslí, že se pokusil udusit na tkaničce zřejmě kvůli tomu, aby kvůli výzvě zjistil, jak dlouho zadrží dech. 

Doktoři řekli rodině, aby se se synem rozloučila. „Měli pro nás špatné zprávy, nepřežije to, nezvládne to,“ prozradil zdrcený táta. „Prosil jsem je na kolenou, ať mu ještě dají nějaký čas. Připadám si, jako bych opustil svého syna,“ uzavřel.

Rodina doufá, že jejich příběh bude varováním a pomůže ostatním rodičům, aby s dětmi mluvili o potenciálně nebezpečných hrách a výzvách.

Buďte první, kdo se k tématu vyjádří.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání