Úterý 23. dubna 2024
Svátek slaví Vojtěch, zítra Jiří
Zataženo, déšť 7°C

Fešák Oliver a dcera vlivné podnikatelky měli vraždit v Kanadě: Prchli po činu do Evropy?

Autor: jel - 
3. dubna 2021
17:59

Kanadská policie pátrá po osmadvacetiletém Slovákovi Oliverovi Karafovi a jeho o tři roky mladší čínské přítelkyni Yun (Lucy) Lu Liové. Na konci února měli totiž společně zavraždit ve městě Hamilton devětatřicetiletého Tylera Pratta a další ženu (26) postřelit. Pravděpodobně po činu prchli do Evropy.

Kanadská média nazvala dvojici Bonnie a Clydem nového tisíciletí. Olivere a Lucy, pokud toto čtete, doporučujeme vám, abyste se vzdali. Úzce spolupracujeme s mezinárodními orgány a jsme si jisti, že vyšetřováním zjistíme, kde je místo vašeho pobytu,“ uvedl Jim Callender z hamiltonské policie. Policie měla obdržet informaci, že dvojice 24 hodin po zločinu opustila Kanadu a vydala se směrem do východní Evropy. Vyšetřovatelé se dále domnívají, že oběti se s podezřelými znali, motiv střelby však zatím není znám.

Dvojice se měla poznat na střední škole v Torontu. Hledaná Číňanka je dcerou vysoce postavené podnikatelky a vedoucí pojišťovny Hong Wei Winnie „Liaoové“. V posledních letech společně se svými dvěma sestrami vydělávala na sociálních sítích. Na instagramu je sleduje necelých 40 tisíc uživatelů, jejich TikTokový účet byl však nedávno zrušen.

Slovák Oliver není žádný svatoušek. Pochází z bohaté rodiny a jeho rodiče žijí na Slovensku. V roce 2012, kdy mu bylo teprve 19 let, řídil v Torontu pod vlivem alkoholu luxusní Range Rover a rychlou jízdou způsobil dopravní nehodu, při níž zahynul jeho spolujezdec. Byl odsouzen na 5 let vězení. O případu informovala také slovenská média.

 

Buďte první, kdo se k tématu vyjádří.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání