Pátek 29. března 2024
Dnes je Velký pátek / Taťána, zítra Arnošt
Oblačno, déšť 14°C

Marta (31) začala při porodu hořet! Pak přišly další komplikace

Marta (31) před porodem přišla o dítě: Pak se pod ní vznítilo porodní lůžko!
Marta (31) před porodem přišla o dítě: Pak se pod ní vznítilo porodní lůžko!  (Autor: Archiv, Facebook)
Autor: VaB - 
29. listopadu 2020
15:34

Marta (31) si před třemi lety prožila na porodním sále úplný horor! Přišla o manžela, a když rodila, z ničeho nic začala hořet! Všemu přihlížela její máma, dětská lékařka. Po porodu skončila žena ve specializované nemocnici, o dítě se museli starat lékaři. Když čekala další miminko, přišly zase vážné zdravotní komplikace.

Jako by jí někdo nepřál žít poklidný a bezstarostný život. Dva měsíce před říjnem roku 2017 těhotnou Martu G. ze Slovenska postihla první tragická zpráva. Její muž Jaroslav (†36) zemřel na selhání srdce! Vytouženého synka se nedočkal.

Než se stihla ze smutné zprávy vzpamatovat, přišel čas porodu. A ani ten se neobešel bez komplikací. 17. října začala v porodnici v Trebišovské nemocnici rodit. Přítomná byla i její máma, dětská lékařka Daniela. 

„Dcera rodila císařským řezem, při částečném umrtvení. Najednou ze sebe strhla porodní plachtu. Pocítila prudké bolesti kvůli hoření,“ popsala pro Nový Čas Daniela. Pod Martou se totiž znenadání vznítilo lůžko.

Při požáru utrpěla popáleniny na 30 procentech těla. I přes šílenou bolest ale porodila a na svět přivedla malého Štefana. Avšak ihned po porodu putovala na specializovanou kliniku. Nemocnice uvedla, že k požáru došlo pravděpodobně kvůli výparům z dezinfekčního roztoku.

„K tomu, co se stalo, bych se nerada vracela, rány na duši stále nejsou zahojeny a celá věc se vyřeší jen soudní cestou,“ řekla serveru Marta. Ani druhé těhotenství, které následovalo o tři roky později, rozhodně nebyla  žádná procházka růžovým sadem! 

Všechno se mi vrátilo

Po těžkých zkouškách se na mladou mámu konečně usmála štěstěna. Potkala novou lásku Štěpána (32). A i s ním má dítě. Ale komplikace před porodem byly opět šílené. „Teď jsem vlastně ani nepřemýšlela nad tím, jak porodím,“ popsala.

Všechno jí ztížila i současná koronavirová pandemie na Slovensku. „Manžel musel kvůli nové situaci jet za prací až do Bratislavy. Števko chodil do školy a já byla vlastně sama,“ vylíčila pro zmíněný server. „Ty neblahé vzpomínky na oheň se mi vrátily až při samotném porodu, když jsem začala panikařit a museli mě uspat, " vzpomínala na těžké chvíle.

Do sedmého měsíce se stále trápila. Zvracela, překonala dokonce i plicní embolii.  „Byla jsem dost na hraně! Od začátku šlo o rizikové těhotenství. Ke konci jsem až plakala kvůli bolestem páteře... Určitě ale nelituji, ale k dalšímu dítěti se už asi nenechám přemluvit,“ prozradila.

Její malý syn Dominik dostal jméno po patronovi všech rodiček a žen s rizikovým těhotenstvím Dominiku Guzmánovi. „Má se k světu a malý Števko ho už obklopuje láskou. Až takovou, že běhá a skáče kolem bratříčka a strká mu do ruky svojí nejoblíbenější hračku – vláček,“ zakončila Marta. Nezbývá než jí přát , aby nyní prožívala už jen šťastné chvíle. Svůj díl smůly si totiž už rozhodně vybrala!

Aktuální dění

 

Izraelsko-palestinský konflikt:

ONLINE dění v Izraeli Velitel Hamásu Iron Dome

Válka na Ukrajině:ONLINE dění na Ukrajině

Zobrazit celou diskusi