Úterý 19. března 2024
Svátek slaví Josef, zítra Světlana
Polojasno 9°C

Horor na sále: Hlava se miminku utrhla při porodu, sestře pak vypadla z rukou na zem

Ilustrační foto
Ilustrační foto  (Autor: IAPBP)
Autor: jžk - 
24. října 2020
19:01

Chirurgové v nemocnici Santa Casa de Misericordia ve městě Belem v Brazílii museli nic netušící rodičku (26) pod silnými sedativy operovat, aby odstranili zbytek bezhlavého tělíčka z jejího lůna. Během zpackaného porodu totiž zůstala hlava dítěte v rukou sestřičky.

Scénář jako z hororu. Druhorodička dorazila do porodnice sanitkou v osmém měsíci těhotenství s dokumenty od osobního lékaře, na kterých údajně stálo, že je nutno dostat dítě na svět císařským řezem kvůli zdravotním problémům, které byly plodu zjištěny. Podle policejní zprávy však i ve zhoršujícím se stavu čekala víc jak tři hodiny, než ji vzali na sál, aby porodila přirozeně.

Kamarádka, která rodičku doprovázela do nemocnice, tvrdí, že personál několikrát varovala o tom, že maminka nemůže podstoupit přirozený porod. „Neposlouchali a stále ji vybízeli, aby tlačila. A ona zatlačila tak silně, že hlava odpadla sestře do ruky a pak spadla na podlahu. Teprve pak ji operovali, aby odstranili zbytek těla,“ řekl rozhořčený manžel místním médiím.

Podle kamarádky rodičky byla minimálně dvakrát zaznamenána srdeční aktivita miminka, jeden ze zdravotníků však údajně tvrdil, že dítě v děloze bylo mrtvé. Otřesená maminka, která má již devítiletého syna z jiného vztahu, je nyní stále v nemocnici. „Ví, že dítě zemřelo, ale neví jak,“ uvedl manžel poškozené.

Případem se již zabývá policie, guvernér Para Helder Barbalho z brazilského demokratického hnutí vyzval k propuštění zdravotníků podílejících se na porodu. Nemocnice mezitím vydala prohlášení, ve kterém nad nešťastným incidentem vyjadřuje lítost.

Buďte první, kdo se k tématu vyjádří.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání