Pátek 19. dubna 2024
Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela
Oblačno, déšť 8°C

Chlapec z dětského domova se objevil v televizi: Teď ho chce adoptovat 5 tisíc rodin

Autor: ran - 
18. srpna 2020
16:23

Jedna jediná reportáž a upřímný projev stačily k tomu, aby chlapec, který prošel mnoha dětskými domovy, možná konečně najde ten pravý, skutečný domov. Vystoupil náhodou v jedné reportáži místní televize a nyní se o něj rve 5 000 rodin! Přihlásily se během pouhých 12 hodin a všechny si chtějí roztomilého Jordana (9) osvojit.  

V Oklahomě čeká na adopci 7 700 dětí, na svou novou rodinu se ale může těšit zatím jen 500 z nich. V celých USA žije v dětských domovech 400 tisíc dětí. Jordan (9) je jedním z nich, možná už ale brzy dostane opravdový domov, s mámou a tátou, přesně jak si to přál v televizi.

Při reportáži o dětských domovech reportéři dostali Jordana k mikrofonu. Pokládali mu jednoduché otázky, odpovědi na všechny z nich ale vždy mířily k jediné věci: k rodině a mámě s tátou. Emotivní a hlavně autentický projev chlapce oslovil mnoho lidí a po odvysílání reportáže dětský domov zavalila lavina žádostí o adopci.

Nic jiného nechci než mámu a tátu

Na otázku, co by chtěl, kdyby mu někdo mohl splnit tři přání, odpověděl, že by si přál rodinu, rodinu a rodinu. „Jediné přání, které mám, je, abych měl mámu s tátou... Nebo jenom mámu... Nebo jenom tátu, to už by bylo jedno,“ řekl pro kameru místní televizní stanice. „Abych si měl s kým popovídat, když bych to potřeboval, a kde by se mi dostalo nepodmíněné lásky,“ doplnil chlapec.

Zeptali se, kam by jel, kdyby mohl vyrazit kdykoli kamkoli. V odpovědi si nevybral exotiku, nevybral si ani žádný zábavní park - jel by totiž rovnou na „adopční večírek“, odkud by si ho vyzvedla jeho nová rodina. Smršť e-mailů a telefonátů způsobila, že dětský domov musel posílit směny, aby záplavu žádostí vůbec zvládl.

Bráška měl větší štěstí

Jordan si za svůj život dětských domovů „užil“ víc než dost, je to takový jejich „otloukánek“ - měnil je, nikoli z vlastní vůle, jako na běžícím pásu. Několikrát málem došlo k uzavření smlouvy o adopci, nakonec z toho ale pokaždé sešlo.

Jeho mladší bratříček se minulý rok do náhradní rodiny se štěstím dostal, a on se těší, že ho to potká taky. Jordan se ale o velkém zájmu o sebe dosud nedozvěděl, pečovatelé ho totiž chtějí uchránit případného zklamání, kdyby ani přes vysoký počet žádostí adopce nakonec přece jen nedopadla.

Pracovníci domova nebudou mít snadnou práci. Musejí mezi žádostmi vybírat a ověřovat je, a nikde není psáno, že si to nakonec vybraná rodina nerozmyslí. Domov také hledí na to, aby to Jordan po adopci neměl daleko ke svému bráškovi a aby spolu nepřerušili kontakt.

kralovna-vsech-mori ( 18. srpna 2020 18:09 )

To řekněte těm kdo je odložili. Ti jim měli zajistit rodinu.

frantacizek ( 18. srpna 2020 16:56 )

tohle by mohlo proniknout i do čs. médií pozývat děti z dětských domovů do dětských pořadů, na které koukají rodiny s dětmi. Adopce by se jen rozjely. Děti nemají být v ústavech, ale v co největší míře v rodinách, kde dostávají lásku mámy i táty, ale taky si osvojují mužské a ženské vlatnosti psyché, jak to zmínil Jung (animus, anima)..

Zobrazit celou diskusi