Sobota 27. dubna 2024
Svátek slaví Jaroslav, zítra Vlastislav
Polojasno 18°C

Melania sklidila od Trumpovy rodiny výsměch a urážky, popsala první setkání neteř

Autor: Darina Jíchová, ČTK - 
9. července 2020
22:50

Když si Donald Trump poprvé v roce 1998 přivedl domů svou novou milenku, slovinskou modelku Melanii Knavsovou, jeho rodina z ní nebyla extra nadšená. Cizince tehdy bylo 28 let a u večeře pořádané na Den otců moc nemluvila, odhalila ve své knize neteř současného prezidenta Spojených států Mary Trumpová, jejíž šokující kniha po několika soudních tahanicích přijde příští týden na pulty knihkupců, uvedl list Daily Mail.

Trumpová ve své knize Too Much and Never Enough: How My Family Created the World's Most Dangerous Man (Příliš mnoho a nikdy dost: Jak moje rodina stvořila nejnebezpečnějšího muže světa) vzpomíná, jak při večeři její rodina mladou Slovinku urážela. Největším agresorem byl její strýc, prezidentův bratr, Robert Trump.

„Ne, ona moc dobře ví, pro co je tady,“ reagoval jízlivě Robert Trump na poznámku své neteře, že Melania se nezapojuje do hovoru, možná proto, že ještě dobře nerozumí anglicky. Trump byl v té době ještě stále ženatý se svou druhou manželkou Marlou Maplesovou, pár ale žil odděleně. Rozvedli se až o rok později, nikdo z rodiny pravděpodobně nečekal, že Trumpovi vztah s modelkou vydrží. Melania se v roce 2005 stala jeho třetí manželkou.

Trumpová: Byla tak uhlazená

Autorka nových memoárů a klinická psycholožka Trumpová doplnila, že ji osobně Melania fascinovala. „Melania je o pět let mladší než já. Pamatuji si, jak seděla vedle Donalda. Seděla mírně bokem s překříženými kotníky. Byla jsem ohromená, jak uhlazeně vypadá,“ popsala Trumpová návštěvu Slovinky v rodinném sídle Trumpových v New Yorku.

Prezident USA Donald Trump s manželkou Melanií. Prezident USA Donald Trump s manželkou Melanií. | Reuters

Hovor se stočil na Trumpovou, ta ve svých pamětech uvádí, že Trump své nové přítelkyni prozradil, že „zrovna odešla ze školy“. „To je pravda, nechala jsem vysokou,“ připustila Trumpová. „Pak jí ale řekl, že moje chování šlo z kopce a že jsem brala drogy. To pravda není,“ brání se na stránkách knihy prezidentova neteř. Melanii ale její osud očividně zaujal.

„Sakra, Mary, ty máš ale kozy“

„Opravdu? Obrátila se na mě, ale Donald jí odpověděl: Mary je totální katastrofa,“ uvádí Trumpová. Drobná vzpomínka na první setkání s budoucí první dámou Spojených států je podle všeho jen špičkou ledovce. Trumpová také píše o tom, jak ji její strýc okukoval, když si jako 29letá vyjela na Floridu na jeho sídlo Mar-a-Lago. „Sakra, Mary, ty máš ale kozy,“ komentoval její postavu v plavkách.

V knize Trumpová zmiňuje i návštěvu v Bílém domě z dubna 2017, kdy se prezident strefoval do své snachy Lary Trumpové. „Laru, támhle, skoro neznám, kdo to k čertu je, no ale, pronesla skvělou řeč na mou podporu na mítinku v Georgii,“ prohlásil prý prezident. Lara a Eric Trumpovi byli v tu dobu osm let spolu. Trumpová si vybavuje, jak kráčela jednou z chodeb Bílého domu lemovanou obrazy předešlých prvních dam.

„Zastavila jsem se před obrazem Hillary Clintonové, sebe i jí jsem se ptala: Jak se tohle mohlo stát,“ tvrdí ve svých memoárech. Trumpovo zvolení na svém twitteru v roce 2016 značila za „nejhorší noc v mém životě“. Přesto o pár měsíců později vyrazila do Washingtonu na oslavu 80. narozenin své tety Maryanne.

Její neshody s rodinou trvají přes 20 let, to se projevilo, když ji prezidentův syn Eric vůbec nepoznal. „Neviděla jsem ho od doby, kdy odešel na střední,“ objasnila Trumpová. Během návštěvy se dokonce nechala vyfotit v Oválné pracovně, na fotkách je patrné, že prezident má na stole fotku svého otce Freda. „Vznášel se nade mnou jako zlý duch,“ popsala.

„Nenechám ho zničit svou zem“

Celou svou rodinu ve své knize popisuje jako silně narušenou, počínaje jejími prarodiči Fredem a Mary Ann Trumpovými. Výchovné metody Freda Trumpa se podle ní podepsaly na všech jeho pěti dětech včetně prezidenta. Svého strýce charakterizuje jako sociopata a nepoučitelného lháře, jehož megalomanství, nevzdělanost a arogance mohou ohrozit budoucnost Spojených států.

„Donald následoval příkladu mého dědečka s nápomocí, mlčenlivostí a nečinností svých sourozenců zničil mého otce, nemůžu ho nechat zničit i mou zemi,“ svěřila se Trumpová. Její otec Freddy se ve svých 43 letech upil k smrti. Trumpová mimo jiné odhalila, že Trumpova nejstarší sestra, někdejší federální soudkyně Maryanne, se vysmála jeho kandidatuře na prezidenta. „Řekla mu, že je šašek a dělala si legraci z jeho bankrotů,“ napsala.

Bestseller, který ještě nevyšel

Kniha Trumpové vyjde 14. července, její rodina se pokusila vydání pozdržet. Autorka ale vyhrála u odvolacího soudu, přestože memoáry ještě nevyšly, už dva týdny vévodí žebříčku nejprodávanějších knih na Amazonu.

Video  Trump přiletěl s Melanií na Floridu, nenechala se vzít kolem ramen  - Reuters
Video se připravuje ...

tryskomys ( 19. května 2021 06:37 )

Mohou se mu vysmívat,ale pro srovnání s Bidenem udělal víc pro USA než on,ted tam vládne chaos,strach,co bude dál,když se preferují černoši,vůči jiným menšinám.

yokky ( 10. července 2020 00:19 )

yokky ( 10. července 2020 00:19 )

Zobrazit celou diskusi