Sobota 27. dubna 2024
Svátek slaví Jaroslav, zítra Vlastislav
Polojasno 14°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Zkrachovalá společnost Thomas Cook: Cestující pro personál letadla vybrali 150 tisíc korun

Autor: rc - 
24. září 2019
19:24

Překvapení čekalo na posádku letadla společnosti Thomas Cook, které letělo z Las Vegas do Manchesteru. Palubní personál se během letu dozvěděl, že firma zkrachovala, a zřejmě nedostane výplatu za poslední měsíc. Přes tři sta pasažérů se proto rozhodlo, že pro posádku vyberou peníze!

Krach oznámila jedna z největších a nejstarších cestovních kanceláří světa Thomas Cook. Z náhlého kolapsu společnosti jsou v šoku cestující, kterým se během okamžiku dovolené změnily v noční můru. Ovšem nejen zákazníci společnosti trpí krachem firmy. Stovky zaměstnanců cestovní kanceláře zůstaly bez práce.

Poslední let, který společnost odbavila, byl z amerického města Las Vegas do anglického města Manchester. V letadle seděly tři stovky cestujících. „Modlete se za zaměstnance,“ řekl pasažérům pilot, který se dozvěděl, že znovu s letadlem společnosti Thomas Cook už neodstartuje. O krachu společnosti se během letu dozvěděli i palubní průvodčí. „Právě jsem přistál v Manchesteru z Las Vegas, letěl jsem se společností Thomas Cook, personál nám v polovině letu řekl, že se dozvěděli, že jsme posledním letem společnosti Thomas Cook,“ napsal na Facebook Tommy Laing. „Právě ztratili svá zaměstnání a nedostanou zaplaceno za poslední měsíc, všichni plakali,“ dodal.

Palubního personálu se zželelo Ashleigh MacLennan pocházející ze skotského Perthu. Jednatřicetiletou kadeřnici napadlo, že by jim měli pomoci. „Jakmile jsme přistáli, jedna skotská dívka si stoupla a řekla: Vyberu peníze, dejte každý dvacet liber. A jestli tohle není nejvíc Skotská věc, tak už nevím, co by to mělo být,“ popsal situaci po přistání Laing. „Byli tak znepokojení, bylo to hrozné se na to dívat,“ řekla Ashleigh, která vzala povlaky na polštáře patřící společnosti, napsala na ně »Sbírka pro úžasnou posádku« a vložila do nich bankovky.

Povlaky poté putovaly po celém letadle a cestující do nich vkládali peníze. „Jeden jsem poslala dopředu a druhý dozadu a každý se šťastně zapojil. Nepočítali jsme, kolik jsme vybrali, ale oba povlaky byly plné. Když jsem je předala vedoucí kabiny, tak plakala a objala mě,“ řekla Ashleigh, která se vracela z Las Vegas, kde byla s rodinou na bratrově svatbě.

„Když jsme přistáli, pilot řekl: Naše sny skončily, a řekl nám, že zaměstnanci pravděpodobně nedostanou zaplaceno za tento let,“ uvedla Stephanie Kayeová, která byla ve Spojených státech se svým přítelem Anoujem Patelem. „Personál se choval tak profesionálně po dobu osmihodinového letu, tak jsme jim dali peníze. Lidé byli velice štědří, dávali ruličky s penězi a mince do dvou cestovních tašek,“ dodala Stephanie pro britský deník Metro. Štědří cestující pro personál vybrali 5000 liber (147 tisíc Kč).

Paul Katzchen ( 25. září 2019 05:19 )

Jestli je něco trapného, tak je to ta zbírka cestujících na posádku. No a pokud nejsi schopen/a/a hlavně ochoten/a/ pochopit cizí myšlenky, nemáš chodit na diskuze.😉

veri26 ( 24. září 2019 22:31 )

Trapný koment.... To se dalo čekat.... 👎👎👎👎 Česká závist je fakt nekonečná.... 😒😒😒

Paul Katzchen ( 24. září 2019 20:40 )

Ano, felmi sprafně lidyckové, jen frchnosti ukazujte jak dokážete být mezi sebou solidární. Jedna zbírka sem, druhá tam atd.atd tak vám všem, ještě sníží platy a zvednou dane, protože očividně máte všichni všeho nadbytek, hlavně peněz který chyběj novodobim Rotchildům. 😂

Zobrazit celou diskusi