Sobota 27. dubna 2024
Svátek slaví Jaroslav, zítra Vlastislav
Polojasno 18°C

Šokující vedlejší účinek léku na trávení! U dětí způsobil „vlkodlačí syndrom“!

Autor: rc - 
27. srpna 2019
18:27

Šestnáct dětí pocházejících ze španělského Costa del Sol mělo problémy s trávením. V lékárně si proto koupily lék od jedné farmaceutické společnosti. Ovšem jak lék užívaly, projevil se u nich strašlivý vedlejší účinek! Vyvinul se u nich tzv. „syndrom vlkodlačích dětí“.

Farmaceutická společnost Farma-Química Sur Sl, která sídlí v andaluském městě Málaga, vyráběla lék, který měl lidem pomoci od problémů s trávením. Právě tento lék si koupilo celkem šestnáct dětí, které měly problémy s bolestmi břicha, nechutenstvím a špatným trávením. Postupem času však zaznamenaly, že jim na těle vyrůstá čím dál víc chlupů.  

Problém dosáhl až takové míry, že jim husté chlupy začaly pokrývat celé tělo, a to dokonce i obličej! Podle informací britského deníku Daily Mail se u dětí projevila hypertrichóza neboli tzv. vlkodlačí syndrom.

Žádný z rodičů postižených dětí netušil, že se jedná o strašlivé účinky léku na trávení. Ovšem poté, co ho děti přestaly užívat, chlupy jim náhle přestaly růst. Rodiče proto okamžitě uvědomili příslušné úřady, které zjistily, že lék obsahuje tzv. minoxidil. Ten se využívá v boji proti vypadávání vlasů, většinou u dospělých mužů. Nezbývá než dodat, že farmaceutická společnost, která lék vyráběla, přišla o licenci a lék byl stažen z prodeje.

Zobrazit celou diskusi