Středa 24. dubna 2024
Svátek slaví Jiří, zítra Marek
Zataženo, déšť 7°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Drahoš se stal senátorem v prvním kole. „Cena útěchy,“ vysmál se Zeman

Autor: David Budai, Jakub Veinlich - 
7. října 2018
11:38

Soupeř Miloše Zemana v prezidentské volbě Jiří Drahoš se stal senátorem hned v prvním kole, hlasovalo pro něj 53 procent voličů. „Je to cena útěchy,“ řekl Zeman exkluzivně v pořadu Blesk.cz S prezidentem v Lánech. Uvedl také, že jako bývalý prognostik čekal jak úspěch Drahoše, tak i dalších neúspěšných prezidentských kandidátů.

„Nebyl to snadný soupeř. Vzhledem k tomu, že již nebudu potřetí kandidovat, tak se může pokusit za 4,5 roku znova, bude-li si to přát,“ řekl Miloš Zeman k úspěchu Drahoše a jeho možným šancím k dalšímu boji o Hrad.

O senátorská křesla bojují i někteří další neúspěšní kandidáti na prezidenta. Pavel Fischer dostal na Praze 12 cekem 48 procent a Marek Hilšer na Praze 2 pak 44 procent hlasů. Oba tak postupují do druhého kola z prvního místa.

„Panu Drahošovi mohu blahopřát už teď a jako bývalý prognostik mohou s předstihem blahopřát i dalším mým protikandidátům. Je to pro ně trošku cena útěchy. A i když nechci senátní křeslo podceňovat, nicméně když se podíváte na toto prezidenstké křeslo je, přece jen poněkud masivnějí,“ komentoval Zeman a zároveň si s úsměvem osahal pohodlné křeslo na zámku v Lánech, ve kterém při rozhovoru seděl.

„Prezidentská volba je zviditelnila“

Jejich kandidaturu v prezidentské volbě považuje za jejich „nesporný benefit“. „O těchto kandidátech mluvila celá voličská veřejnost. A právě v Praze bodovali velice výrazným způsobem, ale v jiných krajích už tolik ne,“ dodal.

Petr Hannig a Jiří Hynek, kteří do Senátu také kandidovali, do druhého kola nepostoupili.

Takto Zeman komentoval kompletní výsledky voleb:

 

Podívejte se na přehled senátorů, kteří uspěli již v prvním kole ZDE

Doporučujeme
janakveton ( 12. října 2018 13:47 )

Tady sice nemá křivou hubu, ale jinak mi ty jeho pokřivený úsměvy lezou krkem! Měl by se stáhnout z politiky, je nesympatickej!!!

11karel11 ( 9. října 2018 19:32 )

Miloš Zeman je nejlepší prezident ČR, ale Drahoš bude největší tragedie v Senátu.....Senátor má být čestná funkce neplacená.

knihomol ( 8. října 2018 12:29 )

Díky za Zemana!! Drahoš to je už kukučem podivín,křivák,udavač děcko bych mu nesvěřil ani psa.

leeloo ( 8. října 2018 10:59 )

Proč tam sedí v pyžamu, navíc o 2 čísla vetším? To mu nemohli navlíct alespoň sako??? Výsmech křeslu, ve kterém seděl...

janejaneja ( 8. října 2018 09:43 )

Zeman by si měl jít vypláchnout tu jeho nevymáchanou d.r.ž.k.u !! A podívat se sám na sebe. Konečně už.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa