Neděle 28. dubna 2024
Svátek slaví Vlastislav, zítra Robert
Polojasno 18°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Od podivného „zabrušování“ po „pseudokoncentrák“. Co vypouští okamurovci z úst?

  • Autor: jmik - 
    7. 2. 2018
    09:35

    Mladí sociální demokraté podali trestní oznámení na poslance hnutí Svoboda a přímá demokracie (SPD) Miloslava Roznera. Svými výroky, ve kterých označil někdejší koncentrační tábor pro Romy v Letech u Písku za „neexistující pseudokoncentrák“, se podle nich dopustil popírání či zpochybňování genocidy. Členové SPD obecně rádi věci komentují, aniž by se zatěžovali fakty. Přečtětě si, s čím už vyrukoval Tomio Okamura, Radek Koten, Miroslav Rozner nebo Jiří Kobza.

  • 1.Miloslav Rozner: Zabrušovat a vybrušovat

    Poslanec SPD Miloslav Rozner proslul svou odpovědí  na otázku deníku MF Dnes, jak si představuje povolební strategii strany. „Nechci se do toho zabrušovat, abych se pak z toho nemusel zase vybrušovat a neřekl něco špatně. Já nechci nic ovlivňovat a čekám, co Tomio pro nás vyjedná,“ prohlásil.

    Později Rozner přitvrdil dalšími výroky. Na uzavřeném sjezdu SPD Rozner zkritizoval odkup vepřína v Letech: „Bezesporu bych nikdy nevyhodil z okna půlmiliardy za likvidaci fungující firmy kvůli neexistujícímu pseudokoncentráku,“ citoval Roznera v neděli pořad ČT 168 hodin. 

    Poslanec a člen předsednictva Miloslav Rozner v úvodu celostátní konference hnutí Svoboda a přímá demokracie, která se konala 9. prosince v Praze. Poslanec a člen předsednictva Miloslav Rozner v úvodu celostátní konference hnutí Svoboda a přímá demokracie, která se konala 9. prosince v Praze. | ČTK

  • 2.Tomio Okamura chce zestátňovat

    Okamura jako šéf hnutí by měl rád média pod kontrolou, minimálně ta veřejnoprávní. „Jestli někdo má problémy s hospodařením, tak je to Český rozhlas a Česká televize. A my to chceme změnit. To znamená, že chceme zrušit koncesionářské poplatky, zestátnit to a aby byl jasný dohled nejvyššího kontrolního úřadu nad vaším hospodařením,“ uvedl politik v pořadu Dvacet minut Radiožurnálu.

    Tomio Okamura (SPD) během prvního dne jednání nové Poslanecké sněmovny Tomio Okamura (SPD) během prvního dne jednání nové Poslanecké sněmovny | ČTK

  • 3. Okamura: Plot tam byl, ale byly v něm díry

    Tomio Okamura se nechce vzdát svých tvrzení o romském koncentračním táboře v Letech u Písku a přidává další. V rozhovoru pro DVTV minulou sobotu Okamura s odkazem na knihu Akademie věd, kterou označil „Tábor Lety, fakta a mýty“, uvedl, že tábor nebyl oplocený a lidé tam měli volný pohyb.

    Okamurova publikace, kterou uvádí jako svůj zdroj, neexistuje. Podle historika Muzea romské kultury Dušana Slačky, existuje pouze jediná publikace k tomuto tématu a to kniha s názvem Historikové a kauza Lety, kterou Akademie věd ČR vydala v roce 1999 právě za účelem zabránění dezinformacím.

    Podle dobových fotografií byl areál tábora obehnán vysokým dřevěným plotem s ostnatým drátem v jeho horní části a hlídán ozbrojenými strážemi. Po konfrontaci s historickými fakty pak Okamura zveřejnil na Facebooku svéráznou omluvu: „Omlouvám se za moje nepřesné vyjádření k oplocení tábora v Letech u Písku – podle historiků oplocení tábora bylo dřevěné, místy laťkovým plotem, v plotě byly sice díry, ale pravda, byl tam, i když ho po většinu historie nikdo nehlídal.“

    Tomio Okamura se po kritice, která se na něho snesla ze všech stran, brání další podivnou výmluvou na adresu romského tábora v Letech. 

    Na včerejší tiskové konferenci se Okamura hájil bizarním tvrzením, že na něj moderátorka DVTV útočila, když měl 39 stupňů horečku a věděla to celá republika. Prý ve svém stavu nevěděl, na co se ho moderátorka ptá, tak rozhovor raději utnul.

    Babišova menšinová vláda důvěru nedostala. Tomio Okamura a Radim Fiala na tiskovce ve Sněmovně Babišova menšinová vláda důvěru nedostala. Tomio Okamura a Radim Fiala na tiskovce ve Sněmovně | Foto Blesk - Tonda Tran

  • 4.Jiří Kobza: Pane redaktore, vy mě zkoušíte?

    To místopředseda zahraničního výboru a člen výboru pro evropské záležitosti Jiří Kobza v rozhovoru pro Český rozhlas Plus názorně předvedl, proč většinou raději mlčí. V průběhu rozhovoru nedokázal moderátorovi odpovědět na otázky týkající se Evropské komise a kvót. Přitom právě kritika EU je jedním z nejvýznamnějších bodů programu Okamurova hnutí Svoboda a přímá demokracie.

    Rozsypal: „ Vy jste řekl, že rozhoduje Evropská komise. Kdo rozhoduje o těch kvótách, které už nejsou v platnosti a které česká politická reprezentace odmítla?“

    Kobza: „To bylo nařízení Evropské komise. “

    Rozsypal: „ A odsouhlasené…“

    Kobza: „Odsouhlasené Evropským parlamentem. A Radou Evropského parlamentu. Minulá vláda ano…“

    Rozsypal: „ Která je složená z…“

    Kobza: „Nikoliv Evropskou radou teda, ne Radou EU.“

    Rozsypal: „Která je složená z …. ministrů.“

    Kobza: „ Zkoušíte mě tady?“

    Rozsypal: „Ne, pane poslanče, já se ptám. Vy jste řekl, že to bylo odsouhlaseno Evropskou komisí, což není pravda…“

  • 5.Radek Koten: Pozor na mikrovlnky

    Předseda bezpečnostního výboru Poslanecké sněmovny a milovník konspiračních teoriií Radek Koten šíří bludy nejen po internetu. Podle webu Euro.cz je IT specialista Koten členem několika facebookových skupin, které kritizují Západ a naopak velebí Rusko. Například: „Záchrana světa před Němci, ilumináty a USA“, „Stop Američanům, americkým kolonám a americké provokaci Ruska“ nebo „Chceme pryč z EU a NATO, Rusko je náš opravdový přítel“. Z jeho vyjádření na sociální síti vyplývá, že komunistický režim považuje za lepší zřízení než současnou demokratickou společnost.

    Člověk, který má mít přístup k relevantním a klíčovým bezpečnostním informacím tohoto státu, věří, že 11. září byl podvod, že tuto planetu řídí ilumináti, z očkování se stane dítě autistou a dostane rakovinu nebo varuje před vražednými mikrovlnkami, které obdařeny umělou inteligencí, ovládnou celou naši planetu.

    Radek Koten z SPD je obviňován ze šíření hoaxů a konspiračních teorií. Radek Koten z SPD je obviňován ze šíření hoaxů a konspiračních teorií. | Facebook / Radek Koten

  • 6.Tereza Hyťhová: Nečetla, ale komentovala

    Začátkem listopadu loňského roku na serveru Lidovky.cz vyšel s čerstvou poslankyní SPD Terezou Hyťhovou rozhovor týkající se rasistických útoků na žáky první třídy teplické základní školy ZŠ Plynárenská, které se odehrávaly na Facebooku. Těm vadilo, že je třída složená převážně z romských, arabských a ruských dětí.

    Téměř všichni politici tyto slabomyslné útoky odsoudili a lidé a organizace jim dokonce pořádali veřejné sbírky, zatímco poslankyně Hyťhová jejich postoj okomentovala slovy: „Když vidíme takovou fotografii, tak chápu narážku těch lidí, kterým to vadí.“ Nakonec se ale ukázalo, že sama Hyťhová vlastně ani netušila, jaké komentáře se pod onou fotografií objevily.

candle ( 17. dubna 2018 19:58 )

Aspoň vidíte co dokážou ty český zaprodanci. Za války práskali a když přijeli Rusové osvoboditelé tak se posrali.

candle ( 17. dubna 2018 19:53 )

Ty genocido, vždyť nevíš co kecáš, tys tam byl,ty vohavo, lidská zrůdo.

candle ( 17. dubna 2018 19:36 )

Já bych je na tebe poslal,***e.

candle ( 17. dubna 2018 19:31 )

Co si to dovoluješ,ty negramote. Kdybych tě měla po ruce, tak ti rozbiju hubu. Podávám na tebe trestní oznámení za pomluvy a hanobení pana Okamury.

candle ( 17. dubna 2018 19:25 )

Na čem si tady honíte triko, zviditelňujete se na cikánech. To vám nevadí, že vstáváte do práce, oni chrápou a ještě se nám vysmívají. Kradou jsou samé štěnice ,roznáší vši, špíny špinavý. Kdo je tady diskryminován. Důchodci pracovali i padesát let a cikán pobírá patnáct tisíc a ještě si chodí pro stravenky a peníze na vybavení bytu.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa