Neděle 28. dubna 2024
Svátek slaví Vlastislav, zítra Robert
Polojasno 18°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Výsměch! Za úplatek 40 milionů pokuta 5 milionů

Alexandr Novák dostal za přijetí úplatku 40 milionů jen podmínku!
Alexandr Novák dostal za přijetí úplatku 40 milionů jen podmínku!  (Autor: Blesk - Helena Lacinová)
Autor: Helena Lacinová, ČTK, jos - 
14. prosince 2010
15:59

Tomu se říká spravedlnost po česku! Podmínku a pokutu 5 milionů uložil soud exstarostovi Chomutova a senátorovi Alexandru Novákovi (ODS) za to, že vzal úplatek 40 milionů. Zůstalu mu tak pěkných 35 milionů. Být zkorumpovaný se v Česku prostě vyplácí!

Uprchlý Peter Schmell, který mu úplatek přes 40 milionů korun dal, dostal za uplácení stejný trest a pokutu jeden milion korun.

Rozsudek není pravomocný. Novák a Schmellova advokátka se proti němu na místě odvolali, státní zástupce si ponechal lhůtu na odvolání.

Podle soudu Schmell peníze Novákovi poskytl za prodej plynárenských a energetických akcií patřících městu německé společnosti VNG. Obhajobu Nováka, že se jednalo o půjčku jeho manželce od kyperské firmy Intercontractor na její podnikání v Rakousku, neuznal soud za důvěryhodnou.

Trestný čin prokázán, ale...

Soudce dnes řekl, že tok peněz, které nakonec doputovaly na účet Nováka a jeho manželky Evy, je jednoznačný. Kyperskou společnost v odůvodnění rozsudku označil za firmu, která měla sloužit k podobným transakcím a praní špinavých peněz. Nováková je spolu s dalšími osobami, které jsou do případu zapojeny, stíhaná v Rakousku kvůli praní špinavých peněz.

Soudce uvedl, že trest uložil s pětiletou podmínkou proto, že Novák dosud nebyl stíhaný a od celého případu již uplynulo 11 let. Peněžitý trest je podle něho na horní hranici toho, co umožňoval zákon. Navíc Novákovi po dobu pěti let zakázal vykonávat jakékoli funkce ve státní nebo veřejné správě.

cid2000 ( 17. prosince 2010 14:53 )

TOTO JE POSLEDNÍ ŠANCE PRO V V a JOHNA.Pokud se tato strana jasně a jednoznačně férově nezachová k čemu se zavázala bojovat proti korupci, tak již nemá šanci nikdy získat hlas lidu v žádných volbách !!! Už teď jsou díky svému pasivnímu chování v různých vládních kauzách a zákonům, které podporují u voličů na štíru a bez procent.Toto je jejich poslední velká šance si zachovat tvář a čest a lidi je možná vezmou na milost a dostanou hlas i v dalších volbách nebo jim to je jedno a jsou nastrčená strana , která hraje jen třetí housle a kryje záda různým finančním a zbrojním uskupení pánů Bakalů a Hávů?Pokud tomu tak je, tak to bude strana VV na jedno použití....,tedy na jedno volební období.VV má teď šanci tvrději zatočit s korupčníky a dokázat svou sílu ve vládě a nebo z ní odejít a nepodílet se veřejně na rozkrádání této země !!!!Teď se ukáže na čí straně strana VV je,,....zda na straně pravdy, lidu a čestnosti nebo na straně kmotrů a dinosaurů ?

Uživatel_132433 ( 15. prosince 2010 18:09 )

A co na to Véčkaři a konkrétně Radek John bil se v prsa jak zatočí s korupcí tady v případě Nováka je jasná a ono se to zamete pod koberec a ani mu ty prachy neseberou. To by byl příspěvek do státní pokladny a nebo pro policii a hasiče.

Uživatel_132433 ( 15. prosince 2010 17:43 )

Ministr Drobil,ex sarosta Novák je pro ODS asi horší než současná sněhová kalamita.Asi bychom měli zareagovat na Jana Krauze a vyrazit do Prahy a házet ne ten sníh, ale už dávno tu nebyla DEFENESTRACE.

Uživatel_132433 ( 15. prosince 2010 17:33 )

Když jsou možné takové kšefty čemu se divíte,že je pokladna prázdná. Kolik asi takových koumáků ve státě máme? A soudci prý nemohli dát větší pokutu. Tak asi to začíná smrdět v zákonech ne?

zaviracispendlik ( 15. prosince 2010 14:02 )

to je skvělé, nechám se uplácet. zaplatím pokutu nula nula nic a jsem vysmátá

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa