Podle agentury AP zadržela policie v řecké metropoli nejméně deset lidí poté, co mladí lidé na demonstraci házeli na policisty kameny a další předměty, včetně Molotovových koktejlů. Také v Soluni se účastníci vzpomínkové akce střetli s policií, stavěli tam barikády z odpadkových kontejnerů a házeli na policisty zápalné lahve.

Policie v Aténách nasadila do akce na 2500 mužů. Uzavřena zůstala dnes dočasně i hlavní stanice aténského metra.

Podobné protesty se konají od smrti Alexise Grigoropulose každý rok a vždy se zvrhnou ve větší či menší střety s policií. Mladí lidé si takto připomínají incident, který se stal v aténské čtvrti Exarchia, proslulé jako útočiště anarchistů. Před deseti lety 6. prosince tam jeden policista po střetu se skupinou mladíků zastřelil patnáctiletého Grigoropulose.

Policista Epaminondas Korkoneas tehdy podle verdiktu soudu neuposlechl pokyn svého nadřízeného, aby se se svým kolegou z místa konfrontace stáhl. Dvakrát vystřelil směrem k mládeži a jedna z kulek chlapce zabila. Soud policistu posléze poslal za vraždu do vězení na doživotí. Druhý policista Vasilios Saraliotis, který byl také na místě incidentu, byl za spoluvinu odsouzen k deseti letům vězení. Později byl podmínečně propuštěn.