Konvoj s dvěma nákladními soupravami směřuje do kunovického muzea přes Hradec Králové, Vysoké Mýto, Mohelnici, Vyškov, Bučovice a Uherské Hradiště.

Organizátoři doufají, že rozměrný náklad se podaří převézt do cílové stanice stejně lehce jako před šesti týdny trup letadla. Jeho transport postupně doprovázeli středočeští policisté, jejich kolegové z Královéhradeckého a Zlínského kraje, kteří zajišťovali hladký průjezd bez jakékoliv uzavírky. Cesta trupu letadla do kunovického muzea byla ale na rozdíl od současného transportu naplánována na tři dny.

Převozem do Kunovic práce nadšenců ale nekončí, musí stroj zase složit dohromady. Letadlo by chtěli v muzeu zpřístupnit návštěvníkům v roce 2018.

Slavné "tůčko" létalo spolu se svým dvojníkem do roku 2008 ve vládní letce. Poté, co bylo nahrazeno novými airbusy, ho koupilo kunovické letecké muzeum. Svůj nejslavnější let zažilo 23. února 1998, kdy na jeho palubě slavili hokejisté olympijské zlato z Nagana. V den 18. výročí finálového zápasu v Naganu vyhlásili zástupci muzea kampaň, jejímž cílem bylo vybrat peníze na demontáž a převoz letadla do Kunovic. Potřebná částka 400.000 korun byla nakonec několikrát překročena. Lidé si prostřednictvím příspěvků koupili například i sedačky v letadle, dvě místa v prezidentském salonu i místo druhého pilota.