Neděle 28. dubna 2024
Svátek slaví Vlastislav, zítra Robert
Polojasno 18°C

ATB připomněl zlaté časy trancu, v Praze roztancoval celý klub

ATB v Praze rozhodně nezklamal.
ATB v Praze rozhodně nezklamal.  (Autor: Duplex)
Autor: shp - 
21. dubna 2019
16:23

Německý DJ a producent ATB patří ke stálicím elektronické hudby. Největší slávu mu přinesla trancová produkce z let minulých, kterou společně i s novější tvorbou a aktuálními hity předvedl v noci ze soboty na neděli v pražském klubu Duplex. Srdce každého fanouška i pamětníka klasické taneční hudby muselo zaplesat.

Duplex opět praskal ve švech, protože ATBho vystoupení bylo zcela vyprodané. V klubu měl početnou fanouškovskou základnu. Plno nadšenců si obléklo trička s logem svého favorita nebo přineslo dokonce vlajky.

ATB to rozjel za doprovodu potlesku celého klubu a hulákání do mikrofonu, kterým provázel svůj set celou dobu. Osobně toho nejsem příznivcem, protože DJ není MC ani zpěvák, ale jak bylo vidět a slyšet, fandy to ještě více rozpálilo.

Obával jsem se, že se známý hitmaker - vlastním jménem André Tanneberger uchýlí v setu spíš k nové produkci, ale k mému potěšení jsem se mýlil. ATB si neodpustil spoustu svých největších hitů ze zlatých časů trancu.

Jedna klasika za druhou

Set odpálil vlastní klasikou v novém hávu ATB - Ecstasy (Morten Granau Remix). Celý jeho set také mezi mixy provázela acappella legendárního tracku Till I Come, který pak ke konci vystoupení zahrál v moderním pojetí celý.

Zahrál i pecky jako Adam K & Soha - Need To Feel Loved, Above & Beyond feat. Zoë Johnston - No One On Earth (Gabriel & Dresden Remix) nebo i vlastní slaďárnu ATB - Killing Me Inside. Pro mě byl největším odpalem hardtrance klasika v novějším remixu, která rozskákala i mě.

Hardtrance v novém hávu

Nešlo o nic jiného než Cosmic Gate – Exploration Of Space (Cosmic Gates Third Contact Remix). Potěšil i house hitovkou Porter Robinson – Language. André svůj set dokonce protáhl o asi 10 minut, což všichni přítomní ocenili. Bylo to super!

Zobrazit celou diskusi