Sobota 27. dubna 2024
Svátek slaví Jaroslav, zítra Vlastislav
Polojasno 18°C

Report: Martin Solveig roztančil celý klub a ukázal, proč je oblíbenec radiostanic

Martin Solveig vystoupí v pražském klubu Duplex.
Martin Solveig vystoupí v pražském klubu Duplex.  (Autor: Duplex)
Autor: shp - 
17. listopadu 2018
19:50

Noc z pátku 16. na sobotu 17. listopadu patřila na české taneční scéně slavnému francouzskému house DJovi Martinu Solveigovi. Za podpory mezinárodního supportu vystoupil ve známém pražském klubu Duplex, který se nachází přímo na Václavském náměstí. Stálo jeho vystoupení za to? Rozhodně ano.

Do klubu jsme dorazili těsně před Martinovým vystoupením. Jako vždy bylo uvnitř plno a netrvalo dlouho a narazili jsme na několik známých tváří. Neotáleli jsme a rychle jsme se vydali na přeplněný parket, který už dychtivě očekával, až dorazí headliner. Když se Martin Solveig objevil za mixpultem ve slušivé a stylové letecké bundě, vysloužil si okamžitě potlesk.

Ten se stupňoval s tím, jak se jeho set vyvíjel. Hned první song, který slavný francouzský DJ odpálil, byl Martin Solveig ft. Alma - All Stars. Hned poté následovala hitovka Tiësto & Dzeko ft. Preme & Post Malone - Jackie Chan. Zanedlouho zazněla vlastní produkce v podobě Martin Solveig ft. Tkay Maidza - Do It Right. Všichni se bavili, tančili a tleskali. Atmosféra v Duplexu opět nezklamala.

Martin se však neomezil jenom na housové tracky. Dokázal to, když pustil hip-hopovou klasiku House of Pain - Jump Around nebo trapovou pecku DJ Snake & Lil Jon - Turn Down for What. Potěšily i elektronické klasiky jako Fatboy Slim - Right Here, Right Now nebo Faithless – Insomnia. Na konci zazněl mash-up asi nejslavnější Martinovy věci Martin Solveig & Dragonette – Hello s Gesaffelstein -Control Movement.

Mělo tohle vystoupení vůbec chybu? Za mě ne, ale Martinův set se mi prostě nelíbil tolik jako ty, které zahráli v Duplexu Benny Benassi nebo Bob Sinclar. Tečka. Těm se vyrovnat, to už dá velkou fušku. Solveig však potvrdil status hvězdy i to, že rozhodně patří k favoritům radiostanic právem. Komu se klubovky v Duplexu líbí, může se již brzy těšit na další významnou akci, jejíž headliner bude R3hab.

Zobrazit celou diskusi