Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Polojasno 14°C

Fatboy Slim v Praze ukázal, že je showman tělem i duší: Check it out now, the funk soul brother

Fatboy Slim vystoupí 24. května 2019 v pražském klubu Duplex.
Fatboy Slim vystoupí 24. května 2019 v pražském klubu Duplex.  (Autor: Duplex)
Autor: shp - 
25. května 2019
12:46

Norman Cook (55) alias Fatboy Slim patří k největším legendám elektronické hudby. Jeho vystoupení v pražském Duplexu tak bylo více než očekávané. Bylo to ostatně poprvé, co u nás Fatboy Slim vystoupil v klubu. Ti, kteří dorazili, vědí, že to stálo za to.

Do plného klubu jsme dorazili, když Fatboy Slimovi připravoval půdu rezident Tokátko. Nálada byla mezi pařmeny citelně pohodová. Když se za mixpultem objevil Fatboy Slim, přivítal ho nadšený jekot a potlesk. První tóny, které se rozezněly, patřily jeho hitu Praise You.

Opravdový showman

Při svém setu, v němž zazněly věci jako Fisher vs. Childish Gambino - Losing It /This Is America (Riky Carmona's mash-up nebo Fake Blood - Mars, Norman ukázal, že je především showman, který baví publikum nejenom hraním, ale i vystupováním doprovázeným nejrůznějšími opičkami.

I když bylo tempo v prostřední části setu pomalejší, konec byl velká mela. Fatboy Slim, který doprovázel svůj set sirénami, totiž zahrál své největší hity Right Here, Right Now a Rockafeller Skank. Fanoušci byli blahem bez sebe a jásali jako pominutí. Dostali totiž přesně to, po čem toužili.

Hrdá stará škola

A že si i Norman set užil, bylo více než patrné. Je totiž hrdá stará škola. Kdo má rád klasiky, dočká se i příště. Další vystupující v rámci nocí Duplex Presents je legendou elektronické hudby. V klubu v centru Prahy totiž vystoupí ikona Love Parade Westbam.

Zobrazit celou diskusi