Úterý 19. března 2024
Svátek slaví Josef, zítra Světlana
Polojasno 9°C

Ikona Love Parade se vrací po 10 letech do Česka: Westbam vystoupí v pražském klubu

Legendární Westbam vystoupí v Duplexu v neděli 9. června.
Legendární Westbam vystoupí v Duplexu v neděli 9. června.  (Autor: Duplex)
Autor: tz - 
22. května 2019
21:00

Další pokračování rezidentní party Duplex Presents, která představuje ta největší jména světové elektronické hudby, proběhne 9. června 2019. Tentokrát to bude něco naprosto netradičního. Do klubu v srdci Prahy totiž přijede legendární DJ a producent spojovaný s německou Love Parade a zároveň zakladatel německé Mayday – Westbam!

Westbam, vlastním jménem Maximilian Lenz, začínal koncem sedmdesátých let jako punkový hudebník. Hrál na baskytaru, bicí a syntezátory. Počínaje rokem 1979 působil v kapele Anormal Null a následně až do roku 1983 v Kriegsschauplatz.

Westbam hraje od roku 1983

Svou kariéru diskžokeje zahájil právě v roce 1983. Na svém albu Götterstraße z roku 2013 spolupracoval s řadou dalších hudebníků, mezi něž patří například Iggy Pop, Lil Wayne a Kanye West. Jeho bratrem je diskžokej Fabian Lenz.

Westbam vystoupí v DupleX, The Rooftop Venue v neděli 9. června 2019. Je to neuvěřitelných 10 let od jeho posledního vystoupení v ČR, které proběhlo na již legendárním posledním ročníku letního festivalu Summer of Love. Jako support se představí přední zástupci české techno scény. 

Legenda Love Parade

Westbam je spojovaný s legendární německou Love Parade a je jediný DJ na světě, který hrál na všech ročnících této akce od roku 1989 až do roku 2008. V letech 1997–2008 zkomponoval jednotlivé hymny této akce.

V roce 1991 organizoval první ročník halové party Mayday v Berlíně. Od té doby se Mayday stala jednou z největších německých techno halovek, ke které do roku 2013 také zkomponoval všechny hymny.

OFICIÁLNÍ FACEBOOK AKCE S WESTBAMEM

 

Aktuální dění

 

Izraelsko-palestinský konflikt:

ONLINE dění v Izraeli Velitel Hamásu Iron Dome

Válka na Ukrajině:ONLINE dění na Ukrajině

Zobrazit celou diskusi