Úterý 23. dubna 2024
Svátek slaví Vojtěch, zítra Jiří
Zataženo, déšť 7°C

Report: San Holo v Praze válel a předvedl, proč je future bass hudebním žánrem budoucnosti

San Holo v Praze válel.
San Holo v Praze válel.  (Autor: MocNoc Music)
Autor: shp - 
3. června 2018
12:50

Konečně se to stalo. San Holo - jeden z nejslavnějších future bass DJů světa, zakladatel labelu Bitbird, kytarista, gabber a velká osobnost elektronické scény konečně vystoupil v Česku. Jeho premiéra v pražském klubu Retro Music Hall byla zážitkem z jiného světa. Kdo živé vystoupení Sana Hola minul, může jen litovat.

Do Retra jsme dorazili těsně před půlnocí, takže jsme set prvních vystupujících z Birbird labelu - duo Droeloe (čtěte Drůlů), slyšeli celý. Právě oni skvěle připravili půdu Sanu Holovi, jak se patří. Skvělá dávka pomalejšího a klidnějšího future bassu byla tím nejlepším na zahřání. Vincent a Hein si svůj set užili a s nimi i všichni na parketu. Ostatně, než začali hrát, bylo prázdno, ale jakmile zazněl první zlomený future bass beat, všichni se nahrnuli na parket.

Jakmile se na stagi objevil sám San Holo, začala dost možná akce roku. S kytarou v rukách začal rytmicky jamovat na svůj hit Light v intro editu a nastala tak obrovská mela. Skvělý úvod ke geniálnímu setu, který následoval. San Holo, který dorazil na podium v ikonické hardcore šusťákovce, si své vystoupení užíval od začátku do konce, popíjel panáka a bylo vidět, že je z českého publika nadšený. A ono bylo nadšené z něj.

Ve svém setu zahrál nádherný melodický future bass, ať už to byl společný hit Old Days, který složil s Yellow Claw, zpěvný song One Thing, We Rise nebo geniální remix Point Point - DoubleOreo (San Holo Remix). Set vyprávěl krásný příběh, měl vývoj a drive. San Holo nemohl vynechat ani další svoji produkci jako Fly nebo geniální milostný song BWU (zkratka pro be with you/být s tebou). Po celém těle jsem měl husí kůži a na duši blažený pocit. Na tohle jsem čekal tak dlouho.

Trochu jsem se obával, že San Holo nezahraje svůj nejslavnější remix. Přece jenom je staršího data a nyní ho již ve svých setech nehraje. Moje obavy byly liché. Dr. - Next Episode (San Holo remix) byl podle ohlasu všech přítomných, jejich křiku a vřeštění tím, co chtěli slyšet nejvíc. Sander van Dijck aka San Holo si uvědomil, že v Česku hraje poprvé a tuhle pecku je zapotřebí odpálit stůj co stůj. A dobře udělal.

Závěr jeho setu patřil opět megahitu Light, který zahrál v originální verzi. Hodina hudby od Sana Hola vydala za celý víkendový festival. Bylo to naprosto boží. Kdo neměl future bassu dost, čekal ho poté další tematicky laděný set od Taska Black. Sám San Holo o něm při jeho setu prohlásil, že je tento producent budoucností future bassu. Tahle party nebyla klasickou party, šlo o emotivní koncert, který zahrál na všechny smysly. Nyní jen jenom doufám, že se San Holo brzy do Česka vrátí a postaví se za mixpult i s kytarou znovu. Bylo to super, díky MocNoc Music.

Zobrazit celou diskusi