Pátek 19. dubna 2024
Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela
Oblačno, déšť 8°C

Flash Festival 2018 report: Cesqeaux válel a Brennan Heart nás naklepal jako řízky na Vánoce

Autor: shp - 
7. března 2018
08:53

Flash Festival je hodně zajímavou party zejména z jednoho důvodu. Tím je jeho žánrová rozmanitost. Akci rozjeli future house DJové, headlineři hráli big room house, ale hned po nich se přitvrdilo trapem a konec noci patřil hardstylu. Jde o atraktivní hudební směs pro protančenou noc. Tak jaká byla?

Před Malou sportovní halu jsme dorazili krátce před půlnocí. Žádné fronty nás nečekaly, kontrola ochranky byla svižná a dovnitř jsme se dostali velmi rychle. Nejdřív nás ale čekala výměna peněz na kredit pro bezhotovostní náramky. Tato funkce je moc dobře známá ze zahraničí. Bohužel v Malé sportovní hale vypadávala wi-fi síť a bez problémů se tak placení neobešlo. Kvůli pomalému systému se tvořily fronty a dobíjet šlo pouze venku na mrazu. My po příchodu jsme rychle upalovali na parket, kde Merk & Kremont dohrávali svůj set future house set. Slyšeli jsme jenom konec, ale bylo jasné, že tito dva italští DJové pořádně připravili půdu pro headlinery. A naštěstí, i když je zvuk v Malé sportovní hale často tichý, na Flash Festivalu tomu tak nebylo.

NERVO - Australská dvojčata Miriam a Olivia Nervo se dočkala bouřlivého potlesku a ovací již při svém nastoupení. Zatímco jedna měla své blonďaté háro nagelované, druhá nechala ovládat své vlasy gravitací. Musím se přiznat, že big room house není zrovna můj nejoblíbenější žánr, ale tyhle dvě holky mu vládnou na jedničku. Zazněly vlastní hity jako Hold On, You're Gonna Love Again nebo velký big room house hit Tujamo & Danny Avila - Cream. Miriam i Olivia ukázaly, že jsou také velké showmanky. O svou lahev Jägermeisteru se podělily s pařmeny a pařmenkami a ani se nebály oparu. :D

Cesqeaux - Černý kůň stáje Barong Family a osobně můj nejočekávanější DJ se předvedl tak mocně, jak jsem očekával. Prostě rozpálil parket, jak se patří. Jeho set byl převážně trap, ale dle svého gusta ho prokládal i jungle terrorem s tolik typickými zvuky džungle. Zazněla spousta Cesqeauxovy produkce včetně pecky Cesqeaux & Kayzo - Home. Pogo mela se strhla na A$AP Rocky ft. Skrillex, Birdy Nam Nam - Wild For The Night. Všichni s Barong Family tričkami se rvali dopředu na moshpit. Tenhle set jsme si vážně užili. Cesqeaux je pan DJ i showman a skvělý hudebník, kterého byla radost si poslechnout.

Wildstylez & MC Villain - První, kdo Malou sportovní halou rozezněl hutnými hardstylovými bassy, byl Joram Metekohy aka DJ Wildstylez. Polovina dua Project One zahrála euphoric hardstyle jak se patří. Aby taky ne, když měla hlasovou podporu v podobě MCho Villaina, se kterým už spolupracuje déle než dekádu. Spolu jim to v pražských Holešovicích šlapalo. Kromě Wildstylezovy produkce zazněly hity jako Headhunterz - Takin It Back nebo zpěvný track Ran-D - Zombie. Hezky to všechno odsýpalo, ale král noci na nás ještě čekal.

Brennan Heart - Nizozemského rodáka Fabiana Bohna jsem slyšel nesčetněkrát a vždy podle mě patřil k těm nejlepším hardstyle DJům. A i když trochu změknul, pořád jím je. Set začal melodickými euphoric věcmi jako vlastním trackem Imaginery nebo legendární spoluprácí s Wildstylez v podobě Loose My Mind. Zazněla i spousta trefných bootlegů včetně Jordan & Baker - Explode v podobě Do U Like Hard Bass, ale brzy Bennan přešel na reverese bass sond a na konci se s tím vůbec nemazlil. Raw hardstyle se linul z reproduktorů celou halou. A za podpory Villaina, kterému se ještě nechtělo domů. Tohle byl konec, jak se patří. Brennan Heart nás naklepal jako řízky na Vánoce. Pořádná pogo mela na konec saozřejmě také nechyběla.

Kdo neměl pak ještě dost, čekal ho speciální hard set od Chrise Ninea a MC Luke Se. Byli jsme grogy, ale šťastní.

Buďte první, kdo se k tématu vyjádří.

Zobrazit celou diskusi