Úterý 23. dubna 2024
Svátek slaví Vojtěch, zítra Jiří
Zataženo, déšť 7°C

Nu-metalové legendy P.O.D. míří do Česka: Vystoupí v Praze i Zlíně

Legendární nu-metalová formace P.O.D. míří do Česka.
Legendární nu-metalová formace P.O.D. míří do Česka.  (Autor: Rock for People)
Autor: tz - 
8. srpna 2019
19:45

Kapela P.O.D., která patří vedle Limp Bizkit nebo Korn k zakladatelům nu-metalu, míří do Čech a fanoušky potěší hned dvěma koncerty. 6. listopadu rozehřejí pražskou MeetFactory a o den později zahrají ve Zlíně v Masters of Rock Café.

Na scéně se kapela s celým názvem Payable On Death pohybuje už bezmála dvě dekády a za tu dobu se mohou zpěvák Sonny Sandoval, bubeník Wuv Bernardo, kytarista Marcos Curiel a baskytarista Traa Daniels pochlubit deseti alby a více než dvanácti miliony prodaných desek.

Support stojí za to

Jejich song „Lost In Forever“ získal hned tři nominace na ceny Grammy. Pánové si s sebou přivezou jako předskokany dvě kapely: Alien Ant Farm, kteří jsou známí především díky předělávce hitu Michaela Jacksona Smooth Criminal, a partu z Los Angeles Dead Girls Academy.

Koncerty jsou pořádané v rámci koncertní série Rock for People Concerts. P.O.D. se zrodili roku 1992 v kalifornském San Diegu, kdy se členové spojili za účelem vydělat peníze na léčbu zpěvákovy matky. Podle zpěváka Sonnyho Sandovala má název kapely mnohem širší význam.

Slova nu-metalového křesťana

Každý život je vlastně směnka na správná rozhodnutí a jeho hodnota se pozná až úplně na konci." Doba největší slávy kapely přišla po vydání jejich třetího alba The Fundamental Elements of Southtown, které se v USA stalo platinové.

Následující album Satellite bylo dokonce ještě úspěšnější a pochází z něj jejich největší singly Alive a Youth of the Nation. Velmi dobře se prodávalo a v USA se stalo třikrát platinové. Důležitým poznávacím znamením P.O.D. jsou také texty, které se často dotýkají křesťanských témat. Blesk.cz přinese z koncertu report.

Facebook akce pražského koncertu

Facebook akce zlínského koncertu

Zobrazit celou diskusi