Britští The Prodigy byli headlinery (hlavními účastníky - pozn.red.) známého českého festivalu hned třikrát. V Hradci Králové na něm vystoupili v letech 2010, 2012 a naposledy v loňském roce. Tento jejich koncert bude bohužel navždy posledním českým vystoupením Keitha Flinta. Jestli bude uskupení pokračovat bez něj, je nyní nejasné. Jeho křiklavý hlas se zdá být k nenahrazení.

Problémový koncert

Nejkontroverznější koncert odehráli The Prodigy v Česku v roce 2012, kdy se na ně čekalo 40 minut. Mezi lidmi z hudební scény se okamžitě začalo šuškat, že to Flint přehnal s drogami. Když už konečně vystoupil na pódium, vypadal jako oživlá mrtvola a s jeho pěveckými výkony to také nebyla žádná sláva. Jeho výkon byl tragický, evidentně byl pod vlivem, shodovali se návštěvníci festivalu.

Vystoupení The Prodigy tehdy prý zachránil druhý zpěvák Maxim, který hecoval dav. Facebookem se pak začaly šířit drby, že se Flint přefetoval a odpadl. Někteří dokonce divoce spekulovali o tom, že zkolaboval a musel být oživován záchrankou. Tyto zvěsti nelze potvrdit, ale sociální sítě jsou dodnes plné komentářů typu: „Kdo tam byl, viděl a slyšel, co Flintovi je.“

Čtyřicetiminutové zpoždění

Zpoždění skupiny potvrdili i pořadatelé. Proč k němu došlo, komentovat však nechtěli. „Ano, v roce 2012 opravdu došlo ke zpoždění vystoupení kapely. Tyto situace jsou pro nás jako pořadatele ve vztahu k návštěvníkům vždy velmi nepříjemné. Důvody však nebudeme komentovat,“ řekl Blesk.cz Michal Thomes, ředitel Rock for People.

Flint se bojem s drogami netajil

Sám Flint v minulosti přiznal, že bojoval se závislostmi. „Dostal jsem se do kokainu, trávy, hodně jsem pil. Stal jsem se samotářským, nudným a povrchním. Srovnal jsem si řady pilulí a prostě jsem je bral a bral, dokud jsem ztratil ponětí o tom, kolik jsem jich měl a než jsem odpadl,“ řekl The Times. Přiznal také, že už v minulosti myslel na sebevraždu.

Fotogalerie
50 fotografií