Zprávu o zpěvákově smrti potvrdila místní policie, která jeho skonání nevyšetřuje s podezřením na cizí zavinění. 

„Na místo jsme byli zavoláni kvůli obavám místních obyvatel v 8:10 v pondělí ráno. Když jsme dorazili, bohužel už jsme u děvetačtyřicetiletého muže mohli pouze konstatovat smrt,“ řekl vrchní vyšetřovatel.

Skupina The Prodigy se začala prosazovat začátkem devadesátých let, kdy se jí podařilo dostat se z undergroundové scény mezi nejúspěšnější hudební kapely Velké Británie. S písněmi Firestarter a Breathe se jim podařilo dokonce ovládnout britskou singlovou hitparádu. Za celou jejich kariéru se jim šestkrát podařilo vyšplhat i na vrchol albové hitparády.

Flint se stal ikonickou postavou britské a posléze světové hudební scény, díky svým energickým vystoupením, svéráznému účesu a velkému množství tetování. Zpěvák se narodil v Londýně, odkud se později přestěhoval do Braintree v Essexu, kde se už jako dítě seznámil s pozdějším spoluzakladatelem skupiny Liamem Howlettem (47).

Původně měl být Keith Flint ve skupině The Prodigy pouze tanečníkem, jeho vokály ale vyzkoušeli na skladbu Firestarter, se kterou se nakonec dostali do povědomí společnosti, což mu vysloužilo jisté místo v kapele. 

V posledních letech vlastnil v místě jeho bydliště hospodu a fungoval jako manažer motocyklového závodního týmu.

V loňském roce zavítala skupina The Prodigy do České republiky, kdy vystoupili jako hlavní hvězda festivalu Rock For People. 

VIDEO: The Prodigy - Firestarter

Fotogalerie
43 fotografií