Pondělí 29. dubna 2024
Svátek slaví Robert, zítra Blahoslav
Polojasno 23°C

Bezohledné chování turistů v národním parku: Poničili slavný skalní útvar!

Autor: rc - 
15. dubna 2024
20:56

Uživatele sociálních sítí pobouřilo video, na němž dva turisté ničí přírodní památku v Národním parku Lake Mead v americkém státu Nevada. Vandalové ve videu stojí na ikonické červené skále a shazují přes okraj kusy kamenů. Za nimi stojí holčička, která volá na svého otce, aby nespadl dolů. Po mužích pátrají americké úřady.

Po sociálních sítích začalo kolovat video, které natočil očitý svědek v Národním parku Lake Mead v Nevadě. „Toto byla neděle u Lake Mead National Recreation Area, konkrétně Redstone Dunes Trail. Dva idioti ničí to, co příroda vytvořila za tisíce let před křičící dívkou,“ stojí u videa na instagramu. Na záznamu jsou vidět dva muži, kteří stojí na ikonické červené skále a shazují dolů kameny. Za nimi stojí malá dívka. „Tati, nespadni!“ je slyšet ve videu.

„Dělejte to, co je v této situaci nejlepší. Někdy je vše, co můžete udělat, natočit video a poslat ho úřadům,“ stojí nadále u příspěvku. Po mužích již pátrají americké úřady. Národní park Lake Mead se nachází poblíž Las Vegas. Jak uvádí britský deník Daily Mail, každoročně jej navštíví 6 milionů turistů. Obzvlášť populární je právě skalní útvar, který se nachází na severní straně jezera. „Je to jedno z mých oblíbených míst v parku,“ uvedl mluvčí parku John Haynes.  

Video  Marek (21) z Nitry spadl ze skály.  - TV JOJ
Video se připravuje ...

Buďte první, kdo se k tématu vyjádří.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání