Sobota 27. dubna 2024
Svátek slaví Jaroslav, zítra Vlastislav
Polojasno 18°C

Otřesné detaily kruté vraždy v Pohodlí: Noha vařená na zkoušku a obrané maso z kostí oběti

Autor: rv - 
27. března 2024
05:00

Na začátku byla údajně ukradená marihuana, na konci tělo nebožáka (†28) uvařené v kotli a částečně spálené na zahradě nebo rozvezené po okolí. Otřesný případ vraždy, která se odehrála předloni v Pohodlí na Svitavsku, začne rozplétat Krajský soud v Hradci Králové. Dvojici obžalovaných (36 a 31) hrozí až výjimečný trest.

Pro údajného zloděje drog si kumpáni dojeli na jižní Moravu. Oběť nacpali do auta a odvezli do domu jednoho ze svědků. Tam nebožák zažil peklo. „Převedli jej do sklepních prostor, kde za použití různých nástrojů, zejména zapnuté elektrické strunové sekačky, poškozeného zraňovali v oblasti zad, hýždí a nohou,“ stojí v obžalobě zveřejněné v justiční databázi.

Poté oběť svázali do kozelce a převezli do domu jednoho z násilníků. Tam jej podle obžaloby drželi několik dní téměř nahého v chladném sklepě, dokonce mu nacpali lék na schizofrenii. Mučený zemřel a vyvstala otázka, co s tělem.

Vývar z oběti

Kumpáni zosnovali nechutný plán. „Nejprve jeden obžalovaný sekerou oddělil část nohy v kotníku poškozeného a tuto uvařili v kuchyni v hrnci, aby zjistili dobu vaření k oddělení masa od kostí,“ uvádí obžaloba.

Pak tělo oběti odnesli na dvůr. „Vložili jej do kovového sudu, zalili vodou a v tomto sudu tělo poškozeného uvařili,“ popisuje odstranění těla obžaloba. Pak jen zbývalo hrůzný proces dokonat.

Kusy poházeli v okolí

„Oddělili tkáně od kostí a postupně se takto upravených částí těla zbavili, nejprve spálením tvrdých částí těla, kostí a lebky. Zbytky těla poškozeného odvezli na různá místa v okolí obce,“ stojí v obžalobě.

Dvojice pak vybílila sklep a dům vydesinfikovala savem. Veškeré použité nástroje, kromě křovinořezu, skončily ve sběrně. Kumpáni toho mají ale na svědomí víc. Jeden má na triku k vraždě například i výtržnictví či nebezpečné vyhrožování, druhý různé krádeže. To jsou ale ve srovnání s brutální vraždou jen „drobnosti“. Soud začne v Hradci Králové v polovině dubna. Obžalovaným hrozí až výjimečný trest.

Video  Únor 2023: Policie v Pardubickém kraji řešila únos. Unesený zemřel, policie zadržela dva podezřelé.  - Policie ČR
Video se připravuje ...

Jiří Klempera ( 27. března 2024 12:26 )

Pověsit

doktormediciny ( 27. března 2024 11:08 )

Z toho clanku jsem jaksi nepochopil jkou meli ti hosi motivaci

AHel ( 27. března 2024 10:35 )

Nemít Moraváky, tak česká policie nemá, co dělat!!!! Jsou tam ***!!!!

MADONNA ( 27. března 2024 09:28 )

Obnovit trest smrti!!!!!!!

verka1 ( 27. března 2024 09:06 )

Nečetla jsem článek, 🤮🤮

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání