Sobota 27. dubna 2024
Svátek slaví Jaroslav, zítra Vlastislav
Polojasno 18°C

Devět lidí se v Kouřimi otrávilo oxidem uhelnatým: Pro dítě letěl vrtulník!

Autor: rix, ČTK - 
3. března 2024
21:50

Devět lidí se v neděli večer v penzionu v Kouřimi přiotrávilo oxidem uhelnatým, jsou mezi nimi dvě děti, všichni jsou při vědomí. Jedno z dětí záchranáři transportovali letecky ve středně těžkém stavu do nemocnice v pražském Motole, další lidi rozvezli sanitkami do několika nemocnic. Hasiči nyní místo odvětrávají. ČTK to řekli mluvčí záchranné služby a hasičů.

Událost byla hlášena v 19:38. „Byli jsme přivolaní k několika přiotráveným lidem při vědomí, na místě jsme naměřili CO. Pomohli jsme s transportem a evakuací, nyní místo odvětráváme,“ řekl mluvčí krajských hasičů Jan Sýkora kolem 21:30. Na místě zasahovaly tři hasičské jednotky. Příčina vyšší koncentrace podle něj zatím není známá, na místě je také policie.

„Jedno dítě ve středně těžkém stavu transportováno letecky do FN Motol, druhé dítě sanitkou do kolínské nemocnice,“ řekla mluvčí záchranné služby Monika Nováková. Další přiotrávení lidé skončili v nemocnicích v Říčanech, Kolíně a Kutné Hoře, jeden člověk byl po ošetření ponechán na místě. „Všichni pacienti mají bolesti hlavy, trpí pocitem na zvracení. Všichni jsou při vědomí,“ doplnila Nováková.

Video  Tokijské metro smrti. Při zamoření sarinem zahynulo 13 lidí. Vůdce sekty chtěl rozpoutat třetí světovou válku.  - Videohub
Video se připravuje ...

 

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání