Sobota 27. dubna 2024
Svátek slaví Jaroslav, zítra Vlastislav
Polojasno 18°C

Šílenec ve Štětíně vjel do davu lidí: Mezi zraněnými jsou i děti!

Autor: hpe, ČTK - 
1. března 2024
20:08

Viníkem nehody je třiatřicetiletý Polák, který na náměstí Rudla v centru Štětína najel osobním vozidlem do davu čekajících na tramvaj. Poté z místa nehody ujel a srazil se s třemi osobními vozidly. Celkově bylo zraněno 19 osob, z toho 12 vážně. Řidič se prý dlouhodobě léčí na psychiatrii. Mezi zraněnými jsou i děti. 

K děsivému incidentu došlo v odpoledních hodinách ve srdci města Štětín. Řidič přímo najel do skupiny lidí, kteří čekali na tramvajové zastávce. Posléze vjel do protisměru, kde se srazil s dalšími třemi osobními vozidly. “Řidič na útěku vrazil čelně do dalšího vozidla, přičemž ho policie zadržela. Během této nehody se zranily další čtyři osoby,” uvedl pro polský server Gazeta mluvčí policie Pawel Pankau. Policie muže na místě krátce poté zatkla. 

Následující záběry zachycující srážku auta s civilisty nejsou vhodné pro citlivější povahy. 

Předběžné testy prokázaly, že řidič nebyl pod vlivem omamných látek. V autě jel sám. Kriminalisté momentálně zjišťují přesnou příčinu nehody. Zástupce hasičů Tomasz Kunbiak řekl polské stanici Radio Zet, že čin byl "velice pravděpodobně" úmyslný. Na sociálních sítích se během odpoledne začaly šířit nekvalitní videozáběry incidentu i fotografiezachycující podezřelého v červeném vozu Ford Focus.

Video  Násilník zranil na zastávce důchodce: Kriminalisté hledají svědky útoku  - Policie ČR
Video se připravuje ...

krapotkin ( 2. března 2024 13:04 )

To už u nás byla taky - nějaká Olga Hepnarová si na to vzala v roce 1973 náklaďák a dostala špagát.

Miloslav Kaňka ( 1. března 2024 20:58 )

Na některé nemoci je nejlepším lékem smrt.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání