Sobota 27. dubna 2024
Svátek slaví Jaroslav, zítra Vlastislav
Polojasno 18°C

Hrůzný nález v osadě na Slovensku: Zmrzačené štěňátko mělo poraněné genitálie

Autor: hpe - 
12. února 2024
06:20

V osadě Ostrovany na Slovensku bylo nalezeno zmrzačené štěně. S poraněním pohlavních orgánů a frakturou lebky ho nálezci odvezli na veterinární kliniku v Prešově. Lékař tvrdí, že je velmi nepravděpodobné, že by psa zranilo jiné zvíře. Případem se zabývá policie.

Obzvláště smutný pohled čekal nálezce několikatýdenního štěňátka. Řezné rány pohlavních orgánů a zlomenina zádní části lebky daly vystrašenému psíkovi zabrat. Uvědomělý záchrance ho však ihned zavezl na veterinární kliniku v Prešově.

Ošetřující lékař Pavol Karpjak se na základě typu poranění domnívá, že nešlo o útok jiného psa. „Vypadá to na nějaká řezná poranění, ale je těžké zhodnotit, čím to byla způsobena. Nemyslím si, že to udělal nějaký jiný pes.“

Video  V osadě na Slovensku bylo nalezeno zmrzačené štěně. S poraněním pohlavních orgánů a frakturou lebky ho nálezci odvezli na veterinární kliniku v Prešově.  - TV JOJ
Video se připravuje ...

Místní si myslí, že nechtěné štěně někdo v osadě vyhodil a odjel. K podobným případům zde prý dochází poměrně často. Pejsek měl štěstí v neštěstí. Nakonec se ho dočasně ujalo Občanské sdružení Brod. Až bude zcela zdravé a vyléčené, bude k dispozici k adopci.

Jestli se opravdu jednalo o trestný čin týrání zvířat, bude zjišťovat policie. „Případ je aktuálně ve stadiu prověřování za účelem zjištění všech podrobností, aby bylo možné zjistit, zda jde o trestný čin týrání zvířat,“ oznámila mluvčí Prezidia Policejního sboru SR Denisa Bárdyová.

Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání