Sobota 27. dubna 2024
Svátek slaví Jaroslav, zítra Vlastislav
Polojasno 18°C

Emička (7) se narodila přidušená: Diagnostikovali jí obrnu i mentální retardaci, rodina prosí o pomoc

Autor: jel - 
9. února 2024
20:47

Sedmiletá Emička se narodila přidušená a předčasně. Nejprve to vypadalo, že si neponese žádné následky, nicméně po půl roce přišel pro rodinu šok. Holčičce lékaři diagnostikovali hned několik závažných onemocnění, včetně dětské mozkové obrny. Emička nechodí a rodiče ji musí přepravovat ve speciálním kočárku. Rodina by navíc potřebovala speciální auto.

Emička se narodila předčasně císařským řezem a po narození byla přidušená. „Byla krasné miminko a do jejího půl roku se zdálo být vše v pořádku. Byli jsme šťastní rodiče,“ popsal tatínek Radek. Pak ale přišly problémy a začal kolotoč nejrůznějších vyšetření, při kterých holčičce zjistili mozkovou obrnu, hlubokou mentální retardaci, kallmanův syndrom, cystickou fibrózu, ochrnutou levou část těla a skoliózu páteře.

„Začal nám život plný zklamání, beznaděje a trápení, ale nezbylo nám nic jiného, než se s tím smířit a bojovat pro Emču ze všech sil,“ vysvětlil Radek. Kvůli diagnózám dnes už sedmiletá holčička nemůže chodit. Rodiče ji přepravují ve speciálním kočárku, který časem nahradí vozíček. Nedokáže ani kousat, musí být také celý den na plenách a potřebuje proto neustálou péči.

Malá bojovnice má za sebou už druhou operaci kyčlí a několikrát týdně s rodiči navštěvuje nejrůznější specialisty. Bohužel rodina nemá vhodné auto, pro handicapované. „Nový automobil nám usnadní nakládání Emičky, manipulaci a přepravu speciálního kočáru,“ vysvětlil táta s tím, že vůz je však velmi drahý. Rozhodli se proto požádat o pomoc ve sbírce. Ta vznikla na platformě Donio, kde může Emičce k lepšímu životu každý přispět libovolnou částkou.

 

Buďte první, kdo se k tématu vyjádří.

Zobrazit celou diskusi