Neděle 28. dubna 2024
Svátek slaví Vlastislav, zítra Robert
Polojasno 18°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Náročné operace a ztráta tatínka: Sportovkyni Karolíně se náhle změnil život

Autor: rc - 
19. ledna 2024
07:50

Karolína jako náctiletá hrála závodně volejbal a tancovala. Sport byl její velkou vášní, ovšem život se jí změnil ve třinácti letech. Tehdy začala mít bolesti pravé nohy a často stonala. Lékař jí sdělil, že stav její končetiny odpovídá stavu vrcholového sportovce na konci kariéry. Později začala mít Karolína problémy i s druhou nohou. Navíc si procházela těžkým obdobím i v osobním životě. Zemřel jí otec a musela se odstěhovat z domova. Podstoupila již několik náročných operací, ovšem další zákroky ji teprve čekají.

„Po smrti otce jsem byla nucena se odstěhovat z domova a náhle byla na vše sama, na studium i na práci,“ stojí v úvodu veřejné sbírky na fundraisingové stránce Donio.cz s tím, že v tu dobu nemohla na operaci jít. Z nemocenských dávek by nevyžila. Začala proto hledat usilovně práci, díky níž by mohla naspořit a operaci podstoupit. „Takovou práci se mi podařilo po několika letech najít, ale můj zdravotní stav se zhoršoval a mezitím mi byla diagnostikována kromě operace nohou i operace pánve a páteře a další nemoci,“ stojí dále na veřejné sbírce. Po první operaci pánve však přišla další rána. Zaměstnavatel s ní rozvázal pracovní poměr z důvodu pracovní nezpůsobilosti.

Karolína žije sama a je odkázána na pomoc pečovatelek. Pracovat může pouze na částečný úvazek. Několik týdnů strávila v rehabilitačním centru v Berouně, kde se seznámila s Martinem a jeho maminkou Andreou Jindrovou. Právě ta se pro ni rozhodla založit veřejnou sbírku. „Tuto sbírku jsem založila jménem mého zesnulého syna Martina. Jestli mi ještě něco dává smysl, tak je to pomoc ostatním. Nebýt jeho, nikdy bych se o této statečné mladé ženě nedozvěděla,“ píše Andrea. Karolína už má několik operací za sebou, ale stále ji další čekají.

„V březnu 2024 ji čeká operace druhé poloviny pánve a s odstupem dále operace chodidel, páteře a později totální endoprotézy. Nejvíce děsivá je operace páteře, tzv. diskektomie s náhradou ploténky (štěpy z pánve), fixací a meziobratlovou fúzí, jelikož jí nedovolí, kromě WC, se 3 měsíce posadit a bude po celou dobu zdlouhavé a velmi bolestivé rekonvalescence vyžadovat intenzivní pomoc a péči,“ dodává Andrea.

Peníze se sbírky Karolína použije na výdaje spojené s operacemi, jako jsou pobyty v nemocnicích, v rehabilitačních centrech, v lázních a v léčebnách dlouhodobě nemocných. Navíc potřebuje cvičení pod dohledem fyzioterapeutů či pomoc pečovatelek. Karolína si musí i hradit přepravu k lékařů na převazy, kontroly, léky a na další zdravotní pomůcky.

Darovat libovolnou částku můžete: ZDE!

Video  Dárci přispěli Martinovi postiženému dětskou obrnou na motorek k vozíku.  - ZZS JMK
Video se připravuje ...

Lomikel ( 19. ledna 2024 09:32 )

nechte toho, těhle žádostí o příspěvek už je moc.
Pod posledním žebracím článkem už ani nedali diskusi.
Chtělo by to vážení "šmejdi" už konečně vymyslet nějaký nový a jiný způsob, jak obrat soucitné lidi s měkkým srdcem o jejich peníze... 🙁

Zobrazit celou diskusi