Sobota 27. dubna 2024
Svátek slaví Jaroslav, zítra Vlastislav
Polojasno 18°C

Šílenec Fritzl míří na svobodu!? Rakušan znásilňoval a týral dceru, soud nařídil podmínečné propuštění

Aktualizováno -
25. ledna 2024
10:44
Autor: jel - 
25. ledna 2024
10:04

Osmaosmdesátiletý Rakušan Josef Fritzl, který ve městě Amstetten roky věznil a znásilňoval vlastní dceru Elisabeth, má být podmínečně propuštěn z vězení pro duševně nemocné. Rozhodl o tom soud. Rozhodnutí je zatím nepravomocné. Fritzl ale zůstává za mřížemi, měl by být přeřazen na běžné oddělení. Soud zároveň z preventivních důvodů zatím zamítl jeho žádost o podmínečné propuštění na svobodu.

Josef Fritzl 28. srpna 1984 nalákal svou tehdy osmnáctiletou dceru Elisabeth do sklepa domu v jejich domě Amstettenu. Tvrdil jí, že potřebuje pomoci s opravou dveří, dívku ale omámil chemikáliemi a uvěznil. Dceru donutil napsat dopis matce, v němž bylo, že se přidala k náboženské sektě. Dívku pak držel uvězněnou ve sklepě dlouhých 24 let, po celou dobu ji týral a znásilňoval a zplodil s ní několik dětí.

V roce 2009 byl Rakušan odsouzen k doživotnímu trestu a skončil ve vězení Stein u města Kremže. 

Už není nebezpečný?

Tento čtvrtek před půl osmou hodinou ráno byl Fritzl, který si vysloužil přezdívku Monstrum z Amstettenu, vyfotografován skrz okno policejní dodávky, když ho eskorta převážela k okresnímu soudu. Ten rozhodl o tom, že bude přesunut z vězení pro duševně nemocné na běžné oddělení, kde může za splnění určitých podmínek žádat o propuštění. Momentálně ale jeho žádost o úplné propuštění tříčlenný soudní senát z preventivních důvodů zamítl.

Obhájkyně odsouzeného Astrid Wagnerová uvedla, že bude nadále usilovat o celkové podmínečné propuštění svého klienta a v budoucnu hodlá předložit příslušné žádosti. Čtvrteční rozhodnutí soudu označila za „částečný úspěch“ a její klient je údajně „velmi dojat“.

Podle soudního posudku Fritzl, který má nové jméno, už není i ze zdravotních důvodů nadále nebezpečný. Fritzlova právní zástupkyně německému deníku Bild nedávno řekla, že cílem je dostat ho do domova pro seniory.

Video  Josef Fritzl. Přes dvacet let věznil a znásilňoval vlastní dceru, zplodil s ní sedm dětí.  - Videohub
Video se připravuje ...

 

Eva HÁDĚ ( 26. ledna 2024 03:47 )

Na ocnim jsi uz byl ?

Milly Melon ( 26. ledna 2024 00:59 )

No teď ho spíše čeká ten skutečný trest...na psychiatrii byl v podstatě chraneny dveřmi do své kobky bez kliky a na "beznem oddělení" kriminalu bude pospolu s ostatnimi vezni a jejich "pravidly" ...
Gute nacht her fricl

Uživatel_5634767 ( 25. ledna 2024 17:24 )

Snad by měl být před propuštěním vykastrovaný, né !!! Jinak ta zrůda bude prznit dál. Nechápu proč ho v base kolegové nezabili.

MADONNA ( 25. ledna 2024 17:13 )

Přesně tak verka 1

MADONNA ( 25. ledna 2024 17:12 )

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání