Sobota 27. dubna 2024
Svátek slaví Jaroslav, zítra Vlastislav
Polojasno 18°C

Josef Fritzl šokuje v nové knize: Jsem dobrý chlap s touhami! Dceru 24 let znásilňoval ve sklepě

Video se připravuje ...
Autor: rc, inf - 
27. dubna 2023
15:05

Už uběhlo patnáct let od chvíle, kdy se svět dozvěděl o hrůzách, jež se děly v domě v dolnorakouském městě Amstetten. Sexuální tyran Josef Fritzl (87) dlouhých 24 let věznil ve sklepě svou vlastní dceru Elisabeth a zplodil s ní sedm dětí. V roce 2009 za to dostal doživotí. Fritzl, který si ve vězení změnil jméno na Myrhoff, dokonce sepsal spolu s právničkou knihu, v níž o sobě prohlašuje, že je dobrý člověk.

Elisabeth bylo osmnáct let, když ji 28. srpna roku 1984 její otec Josef Fritzl nalákal do sklepa. Dceři, která se chtěla od rodičů odstěhovat, namluvil, že potřebuje pomoci s opravou dveří. Elisabeth tam ale uvěznil. Na svobodu se dostala až ve dvaačtyřiceti letech.

Fritzl sklep vybavil těžkými kovovými dveřmi, které byly ukryté za policí v jeho pracovně. Své dceři řekl, že dveře jsou pod elektrickým proudem, takže by při pokusu o útěk zemřela. Fritzl v knize, kterou dal dohromady spolu s právničkou Astrid Wagnerovou, uvedl, že si s myšlenkou uvěznit svou dceru pohrával dlouho. Postupně prý nutkání sílilo, až se rozhodl k otřesnému činu.

Elisabeth donutil, aby napsala matce, že se dala k náboženské sektě. Zmizení své dcery dokonce oznámil na policii. „Podal jsem místní polici oznámení o pohřešované osobě. Policista vše pečlivě zaprotokoloval a prohlásil: Je jí víc než osmnáct a může si dělat, co chce,“ popsal Fritzl ve své knize.

Video  Josef Fritzl. Přes dvacet let věznil a znásilňoval vlastní dceru, zplodil s ní sedm dětí.  - Videohub
Video se připravuje ...

Elisabeth držel ve sklepení rodinného domu, kde ji znásilňoval. Žena dokonce otěhotněla. Porodila sedm dětí. Dcera Kerstin a synové Stefan a Felix žili s matkou ve sklepení. Dcery Lisa, Monika a Alexandera žily s Fritzlem a jeho manželkou Rosemarií. Své ženě prý řekl, že je nechala u dveří sama Elisabeth. Jedno z dětí, které porodila, zemřelo několik dní po narození. Podle informací britského deníku Daily Mail jeho tělíčko Fritzl spálil.  

Zatímco jeho dcera s dětmi trpěla ve sklepě, Fritzl si jezdil na dovolené. Několik dní strávil například v Thajsku. Elisabeth se svými dětmi mezitím trpěla mezi hnijícím jídlem, musela přetrpět výpadky elektřiny či krysy.

Fritzl si v knize stěžuje, že se ho nikdo nesnažil pochopit a nevyjádřil mu žádné sympatie! Navíc o sobě tvrdí, že je „dobrý chlap a odpovědný člen rodiny“.

„Jsem rozervaný člověk s touhami, které nedokážu ovládat,“ uvedl o sobě Fritzl. 

Elisabeth se s dětmi dostala na svobodu poté, co jedna z jejích dcer upadla do bezvědomí a Fritzl souhlasil, že ji vezme k lékaři. Holčičce selhávaly ledviny. Lékaři se celý případ zdál podivný, a tak upozornil příslušné úřady. Fritzl nakonec souhlasil, že Elisabeth vezme do nemocnice za dcerou, kde je zadržela policie. Žena se tak dostala po 24 letech na svobodu, Fritzl se následně přiznal, že svou dceru a společné děti věznil.

lucie13 ( 27. dubna 2023 21:55 )

Neskutečný úchyl a “dobrá” práce policie a sociálky! Protože nikoho ani ve snu nenapadlo, tu holku a později matku dětí hledat. Když je dle Fritzla odložila u dveří, tak to mělo někoho zajímat! Hnus!

zuzakirsch ( 27. dubna 2023 21:15 )

Provaz by mu slušel víc. Co to zabité dítě, co mu dcera porodila...

hejhej ( 27. dubna 2023 20:47 )

Knihu té odporné zrůdě někdo vydal.

picoda ( 27. dubna 2023 18:33 )

picoda ( 27. dubna 2023 18:33 )

Po mnoha letech v podzemním vězení se děti Elisabeth snaží začít nový život a zotavit se z traumatu, které zažily. V současné době jsou již dospělí a jejich identita je tajná kvůli ochraně jejich soukromí. V průběhu let po propuštění z vězení byly děti poskytnuty odbornou podporu a psychologickou pomoc k zvládání následků jejich traumatizujícího zážitku. V médiích bylo uvedeno, že se snaží žít co nejvíce normální život a mít co nejméně kontaktu s veřejností. Nicméně, podrobnější informace o tom, co konkrétně dělají a jak žijí, nejsou veřejně známy, protože ochrana jejich soukromí je prioritou.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání