Sobota 20. dubna 2024
Svátek slaví Marcela, zítra Alexandra
Oblačno, déšť 8°C

Josef Fritzl roky věznil a znásilňoval dceru: Propustí nechutné monstrum z vězení?

Autor: jel - 
30. prosince 2021
12:15

Rakušan Josef Fritzl (86) má na svědomí jeden z nejděsivějších případů, který se v zemi odehrál. Nechutný násilník roky věznil ve sklepě svého domu v Amstettenu svou dceru Elizabeth (55), znásilňoval ji a mučil. Zplodil s ní sedm dětí. Případ byl odhalen až v roce 2008 a o rok později si Fritzl od soudu vyslechl doživotní trest. Ten si nyní odpykává v nejpřísněji střežené rakouské psychiatrické nemocnici. Požádal však o přesun do běžné věznice, pokud by tam skončil, bude za dva roky moci žádat o podmínečné propuštění.

Děsivý případ je znám jako Kauza Amstetten byl odhalen v roce 2008, koncem dubna tohoto roku policie zatkla Josefa Fritzla. Dlouhých 24 let držel ve sklepním vězení zavřenou svou dceru Elizabeth. Uvěznil ji v roce 1984, kdy bylo dívce pouhých 18 let. 

Svému okolí, včetně své ženy Rosemarie, pak Firtzl napovídal, že jeho dcera utekla a přidala se k sektě. Nebohá dívka přitom mezitím ve sklepním vězení zažívala peklo. Za dlouhé roky ji Fritzl znásilnil více než 3000 krát a zplodil s ní sedm dětí. Jedno z nich zemřelo, tři byly uvězněny s matkou a tři vynesl nahoru a tvrdil své ženě, že je Elizabeth nechala na prahu jejich domu. 

Násilník byl odhalen, když jedno z dětí, Kerstin, upadlo do bezvědomí. Fritzl souhlasil, že jí bude poskytnuta lékařská péče a odvezl ji do nemocnice. Doktorům se vše zdálo podezřelé a tak upozornili policii.

Fritzl byl nakonec obviněn z únosu, znásilňování, zotročování, incestu a zabití. Dostal nejvyšší trest, který je v Rakousku možný - doživotí.

Trest si nyní odpykává v psychiatrickém zařízení Krems-Stein. Počátkem tohoto roku však podle informací Daily Star požádal o přesun do běžné věznice, což mu bylo původně povoleno, státní zástupce se však odvolal. Vídeňský vrchní soud nakonec rozhodl, že Fritzl musí nejprve podstoupit psychologické vyšetření a znalec musí posoudit jeho stav. Pokud budou nalezeny jakékoliv abnormality, zůstane násilník v Krems-Steinu,

V případě, že by však byl přesunut do běžné věznice, může za dva roky požádat o podmínečné propuštění. Tuto žádost může podat nejdříve po 15 letech vězení, což bude v roce 2024.

 

ANOrozkradanidotaci ( 30. prosince 2021 22:24 )

Je pořádnej chlap, žádnej mamánek, že?

hafblaf ( 30. prosince 2021 19:36 )

Dávno měl hnít, to co bylo vynaloženo na jeho živobytí, mohl dostat někdo jiný.

picoda ( 30. prosince 2021 19:36 )

AliAlice ( 30. prosince 2021 13:27 )

Jenom ať ho přeřadí do normální věznice,tam to bude mít rychlej spád...,,spáchá " jak se říká ,,sebevraždu " !!

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání