Středa 24. dubna 2024
Svátek slaví Jiří, zítra Marek
Zataženo, déšť se sněhem 7°C

Kdysi luxusní sídlo, nyní vyhořelá ruina: Krejčířova vila má novou majitelku, už se tam bourá!

Autor: J. Kopřiva, V. Renovica - 
30. prosince 2021
05:00

Býval to honosný palác za stovky milionů, který proslavil útěk Radovana Krejčíře (53). Jenže teď je z něj barabizna. I přesto vilu v dražbě koupila tajemná ani ne čtyřicetiletá Petra Kučerová. Jaké má s místem plány, zůstává tajemstvím, ale do práce se už pustili dělníci.

Až na osmý pokus se podařilo exekutorům v dražbě „střelit“ Krejčířovu vilu. Poslední listopadový den letošního roku se o ni utkali dva zájemci. Podle dat z katastru nemovitostí se nabyvatelkou vily stala právě Kučerová, která vlastní ještě řadu dalších nemovitostí a pozemků v jižních a středních Čechách. S Bleskem se ale o koupi vily za více než 20 milionů korun ani o tom, jak s ní naloží, bavit nechtěla. „Nemám, co bych k tomu řekla,“ sdělila nám do telefonu.

Čeká se na vklad

Z veřejně dostupných informací každopádně vyplývá, že řízení ohledně vily bylo zahájeno 22. prosince a nyní běží 20denní lhůta, po kterou nesmí katastrální úřad povolit vklad. Jako převodci nemovitosti jsou označeni oba manželé Krejčířovi, tedy uprchlý podnikatel Radovan, který si nyní odpykává 35 let ve vězení v jihoafrickém Johannesburgu, a jeho žena Kateřina (47), která má momentálně trvalé bydliště v Praze.

Místní jsou rádi

Samotná nemovitost, která stojí na okraji středočeských Černošic, je ve zbědovaném stavu. Z interiéru toho moc nezbylo a ještě ji poškodil požár, který zničil prakticky celou střechu. Jak včera zjistil fotoreportér Blesku, na ulici před ní stály kontejnery, do kterých dělnicí nosili suť. Že má vila nového majitele, kvitoval i starosta Černošic Filip Kořínek (48, Věci černošické). „Jsme rádi, že se konečně vydražila, a snad nás přestanou v téhle souvislosti všichni zmiňovat,“ řekl Blesku. Bližší informace ale neví. „Je to soukromý majetek, který dražil stát. S námi to nemělo nic společného, ani nevím, komu teď dům patří,“ dodal.

Makléř: dobrá cena

Podle realitního makléře Radomíra Kočího, který se věnuje dokumentaci opuštěných domů v Praze, jde pro tajemnou Kučerovou o velmi výhodnou koupi, a to navzdory žalostnému stavu baráku. „Kdyby někdo koupil čistě jen ten pozemek a postavil tam základ nějaké budovy, za těch 20 milionů to nikdy nepořídí,“ míní. Odhaduje také, že kdyby nová majitelka vilu a pozemek uklidila a zakonzervovala, může si za vše říci i 30 milionů korun. A proč tedy dle Kočího trvalo skoro 5 let dům vydražit? Šlo prý jen o cenu. „Co jsem mluvil s lidmi, kteří o tom uvažovali, tak nejsou žádné strachy, že přijde Krejčíř a zaklepe jim na dveře. O tom to není,“ tvrdí.

Český gangster číslo 1

V 90. letech zbohatl na obchodě s kuponovými knížkami, jenže se dál věnoval kriminálním aktivitám, které sahají od přípravy vraždy celníka po krácení daní či pokus o vytunelování firmy Čepro – v Česku mu za to byl vyměřen souhrnný trest 15 let.

V roce 2002 zmizel Krejčířův otec a dodnes není jasné, co se s ním stalo. Roku 2005 Radovan Krejčíř uprchl přes Seychely, kde žil se ženou Kateřinou a synem Denisem, do jihoafrického Johannesburgu. Tam si nyní odpykává 35 let za mřížemi.

Video  Vilu Radovana Krejčíře zasáhl v noci na 20. srpna 2019 požár.  - David Malík
Video se připravuje ...

 

pitomik007 ( 30. prosince 2021 09:04 )

🤣😂🤣👏👍

pitomik007 ( 30. prosince 2021 08:56 )

Marmate nejanči pořád!🤦‍♂️🤣👎

verka1 ( 30. prosince 2021 08:52 )

Toto se děje i mimo prahu. Dokonce většinou podnikatele staví bez stavebního povolení a úředníci o tom ví a jsou při nich.

verka1 ( 30. prosince 2021 07:51 )

Buduje penzion, welness,...bydlet tam majitelka určitě nebude.

Zobrazit celou diskusi