Sobota 27. dubna 2024
Svátek slaví Jaroslav, zítra Vlastislav
Polojasno 18°C

Za kokainem v krabicích s banány stál manažer Lidlu? Policie odhalila detaily o pašerácké skupině

Autor: jel - 
22. ledna 2024
11:47

Za poslední dva roky se v bednách s ovocem v českých supermarketech našlo 1490 kilogramů kokainu. Dlouho to vypadalo, že šlo o chybu pašeráků z ciziny. Vše je ale možná jinak. Národní protidrogová centrála (NPC) totiž zadržela a obvinila jednoho cizince a dva Čechy z obchodování s omamnou látkou kokain ve velkém rozsahu a ve více státech. Mezi obviněnými je i zaměstnanec nadnárodního řetězce.

Minulý týden přinesl server Seznam Zprávy informaci o tom, že policisté z NPC zadrželi ve spolupráci s Interpolem trojici mužů, kteří do Česka pašovali kokain. Podle webu byl mezi obviněnými i Jiří G., vedoucí oddělení dovozu ovoce a zeleniny obchodního řetězce Lidl.

Policejní mluvčí Lucie Šmoldasová v pondělí 22. ledna potvrdila, že policie zadržela a obvinila z obchodování s omamnou látkou ve velkém rozsahu ve více státech jednoho cizince a tři Čechy. 

Video  Národní protidrogová centrála obvinila tři muže z pašování kokainu v zásilkách s banány.  - Policie ČR
Video se připravuje ...

V čele skupiny měl stát cizinec, který měl podle policie zprostředkovávat dodání drogy z jižní Ameriky a Hamburku do Čech. Cizinec žije dlouhodobě v Praze a v minulosti už byl za drogovou činnost odsouzen. „Právě on pravděpodobně zprostředkoval propojení s dalšími dvěma cizinci, kteří měli kontakty přímo v Jižní Americe a také v přístavu v Hamburku,“ vysvětlila Šmoldasová s tím, že jeden z těchto cizinců byl zadržen minulý rok v Albánii a nyní čeká na vydání do Německa a druhý byl před dvěma lety zadržen v Srbsku.

„Další ze tří obviněných je podezřelý z toho, že využil svého pracovního postavení u nadnárodního obchodního řetězce, kde měl z titulu své pozice klíčový vliv na logistiku,“ uvedla mluvčí a doplnila, že díky zmíněné pracovní pozici měl obviněný zřejmě pod kontrolou dovoz banánů a dokázal ovlivnit výběr přepravní společnosti.

Poslední z mužů měl pak zajišťovat kontakty mezi skupinou a poskytl zázemí pro její fungování ve dvou luxusních obchodech v Praze.

Bleskoska ( 22. ledna 2024 17:47 )

A co ten pracovník, co nález kokainu v banánech nahlásil PČR? Je o něj postaráno, nebo se ho nechá jednoduše někde upadnout pod metro, oběsit se v lese cestou na houby, případně se zastřelit poté, co zastřelí své příbuzné? Jak je t v ČR s takovými svědky? Blbé, co?

verka1 ( 22. ledna 2024 14:36 )

😁👍

EM1234 ( 22. ledna 2024 14:24 )

No jen aby se to nedělo i jinde Nezapomeňme, že další mají majítele v nizozemí.. kde ... no vždyť ....

Štěpán Korenec ( 22. ledna 2024 13:34 )

Naučtě se psát vy, z banáni.

Lomikel ( 22. ledna 2024 13:01 )

LIDL má malý marže, tak si potřebuje trochu přilepšit prodejem kokainu.
A v Brně pak mají zastupitelé bílý nosy... 😁

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání