Sobota 27. dubna 2024
Svátek slaví Jaroslav, zítra Vlastislav
Polojasno 18°C

Nechutné video zachycuje týrání nebohé babičky: Policie si došlápla na personál pečovatelského domu

Aktualizováno -
20. ledna 2024
21:48
Autor: lim - 
20. ledna 2024
21:20

Skrytá kamera zachycuje šokující záběry z pokoje babičky (†92) trpící demencí, kterou v roce 2020 bezcitně týral personál pečovatelského domu v anglickém Wolverhamptonu. Pracovníci tehdy 89letou Beryl Wallovou úmyslně fyzicky napadali, následkem čehož ji zůstávaly podlitiny na celém těle. Čtyři pečovatelé byli shledaní vinnými.

Beryl Wallová se do pečovatelského domu ve Wolverhamptonu dostala v roce 2019, tedy v době, kdy již 4 roky trpěla demencí. Rodina ovšem krátce po ubytování své babičky začala mít pochybnosti o jejím zacházení. „Měla modřiny na loktech, obličeji, hlavě a zápěstích. Hned jsme zavolali vedení a oni nás požádali o fotografie. Nestačilo jim to, tak jsme objednali skrytou kameru.“

Vnučky skrytou kameru umístily na fotorámeček v babiččině ložnici, znepokojivé záběry ženám vyrazily dech. Ošetřovatelé důchodkyni uráží, štípou a agresivně jí drží nohy ve vzduchu. Na jiném záběru je také vidět, jak ji jeden z pracovníků udeří polštářem do hlavy. Video na svém webu zveřejnil portál Daily Mail.

„Věděly jsme, že jí někdo ubližuje. Modřiny na zápěstí nebyly až tak znepokojivé, ale podle modřin na obličeji jsme věděly, že se něco děje. Když jsme se na to video dívaly, zlomilo nám to srdce“, řekly vnučky. Sestry se okamžitě obrátily na regionální manažery pečovatelské společnosti, následně byla přivolána policie.

Z týrání a úmyslného zanedbání péče byli obviněni 4 ošetřovatelé, koncem loňského roku je soud shledal vinnými a poslal je na několik měsíců za mříže. Sám soudce poskytnuté záběry označil za mrazivé. Šestinásobná babička Beryl Wallová týden po rozsudku zemřela. Ve svých dvaadevadesáti letech.

 

Buďte první, kdo se k tématu vyjádří.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání