Neděle 28. dubna 2024
Svátek slaví Vlastislav, zítra Robert
Polojasno 22°C

Zopakuju pražský masakr, vyhrožoval Slovák. Policie ho rychle dopadla

Autor: pma - 
24. prosince 2023
12:21

Jen pár hodin před Štědrým dnem museli řešit slovenští policisté velmi vážné ohlášeni. Muž (64) ze Žiliny zavolal na operační středisko integrovaného záchranného systému a tvrdil, že má v plánu zopakovat podobný masakr, jako byl ten čtvrteční na pražské Filozofické fakultě Univerzity Karlovy. Policie naštěstí muže rychle zadržela. 

V sobotu odpoledne přijali pracovníci Operačního střediska integrovaného záchranného systému Bratislava oznámení, ze kterého tuhne krev v žilách. „Udělám to, co se stalo v Praze!“ zaznělo ve sluchátku. 

Slovenské policii se čtyřiašedesátiletého muže podařilo vypátrat velmi rychle.  „Po přijetí oznámení jsme okamžitě zahájili prověřování, jehož výsledkem bylo zadržení podezřelé osoby," uvedla na sociální síti policie. 

Podezřelého Slováka zadrželi členové pohotovostní motorizované jednotky krajského ředitelství policejního sboru v Žilině v městské části Žiliny-Žilinská Lehota. „Muže si převzal vyšetřovatel okresního ředitelství v Žilině a ve věci začal trestní řízení pro trestný čin šíření poplašné zprávy,“ doplnila policie.

Slovák vyhrožoval v den, kdy v České republice probíhal státní smutek. Ten vláda vyhlásila poté, co ve čtvrtek došlo k nejhoršímu střeleckému útoku v moderní historii Česka. Čtyřiadvacetiletý mladík v prostorách pražské Filozofické fakulty Univerzity Karlovy na náměstí Jana Palacha zavraždil 14 osob, mezi nimi byli převážně studenti a pracovníci vysoké školy. Dalších 25 lidí zranil. Po činu obrátil zřejmě proti sobě a spáchal sebevraždu. Policie také uvedla, že střelec před masakrem na fakultě zavraždil svého otce v Hostouni na Kladensku a dle výsledků balistických testů stojí i za vraždou muže (†32) a jeho dcerky (†2 měs.) z Klánovic.

Video  Smutný šéf pražské mordparty: Chybělo nám pár dní... Vrah z univerzity byl mezi podezřelými u Klánovic.  - ČTK/Blesk Zprávy
Video se připravuje ...

Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání
Články odjinud