„Mimořádná zpráva. Balistická expertiza prokázala SHODU zbraně, která byla použita v Klánovickém lese, se zbraní, která byla nalezena v domě, kde bydlel střelec z univerzity,” uvedla policie na sociální síti X. To by znamenalo, že šílený střelec David K. (†24), který ve čtvrtek na FF UK popravil 14 osob a pak sám sebe, má zřejmě na svědomí i ohavnou vraždu v Klánovicích.

K té došlo minulý pátek kolem 15. hodiny odpoledne. Došlo tam k vraždě táty (†32) a dcerky (†2 měs.). Útočník tam chladně zastřelil dvaatřicetiletého Martina a jeho teprve dvouměsíční dcerku v kočárku, když šli na procházku. Policisté okamžitě rozjeli pátrání po osobě, která taková ohavný čin spáchala.

Vraždil David K.?

Už ve čtvrtek v nočích hodinách po krveprolití na FF UK policejní prezident Martin Vondrášek zmínil, že střelec z univerzity zřejmě vraždil i v Klánovicích. „Velice vážně pracujeme s verzí, že útočník z filozofické fakulty má na svědomí i dvě oběti z konce minulého týdne v Klánovickém lese,“ řekl k tomu policejní prezident Martin Vondrášek. 

V pátek odpoledne pak policie prozradila, že balistická expertíza prokázala shodu u zbraně, kterou kriminalisté našli v domě v Hostouni, kde bydlel střelec z filozofické univerzity. Poté, co policie prohledala dům Davida K., konstatovala, že byl plný zbraní, policie následně evakuovala i blízké okolí, což nasvědčuje tomu, že byly v domě i výbušniny.

Fotogalerie
95 fotografií