Sobota 27. dubna 2024
Svátek slaví Jaroslav, zítra Vlastislav
Polojasno 18°C

Mafiánský bos v slzách: El Chapo přišel o maminku (†94)!

Autor: hpe - 
12. prosince 2023
12:58

Celým jménem María Consuelo Loera Pérezová, matka vůdce mexického drogového kartelu El Chapa alias Prcka (Jeho pravé jméno je Joaquín Guzmán), se dožila požehnaného věku 94 let. Příčinou její smrti jsou zřejmě komplikace spojené s dlouhodobou nemocí. Seniorka pobývala v soukromé klinice v Mexiku, kde se jí dostávalo prvotřídní péče. Ještě před několika lety prosila americké úřady, aby jejího syna odsouzeného na doživotí mohla ještě naposledy navštívit. Americké velvyslanectví v Mexico City její žádost však zamítlo.

Pobožná, skromná a milující, tak Máriu popisovalo blízké okolí. Matka jedenácti dětí vychovala jednoho z nejvlivnějších mužů celé země. Hlava drogového kartelu Sinaloa, El Chapo alies byl v roce 2017 nezákonně vydán do USA, kde ho soud odsoudil na doživotí. Trest si odpykává ve věznici v Coloradu. Máriiným velkým přáním bylo, aby tehdejší mexický prezident zařídil El Chapovo vydání zpět do rodné země. Přála si totiž syna navštívit. Napsala proto prezidentovi dopis, ve kterém mu sdělila, že svého syna neviděla pět let a nechce zemřít, aniž by ho ještě jednou nespatřila.

K vydání El Chapa však nedošlo, proto o dva roky později v roce 2019 poprosila Mária prezidenta Andrése Manuela Lópeza Obradora, aby jí a jejím dvěma dcerám zařídil víza potřebná k cestě do USA. Žádost byla ale americkými úřady zamítnuta. Mária prý nikdy neuvěřila tomu, že by její syn byl gaunerem a veřejně odmítala, že El Chapo vedl drogový kartel.

Upřímnou soustrast El Chapovi vyjádřil i mexický prezident. „Respekt rodině. Četl jsem, že ta paní už byla dlouho nemocná. Každý člověk, který přijde o život, si zaslouží úctu a také ohleduplnost ke svým rodinným příslušníkům, ke všem, kteří procházejí tímto utrpením.“

Video  K libereckému soudu jde pašování drog za miliardy, hlavní obžalovaný je na útěku  - Policie ČR
Video se připravuje ...

 

Buďte první, kdo se k tématu vyjádří.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání