Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Rodinný výlet v horkovzdušném balónu skončil tragédií. Rodiče uhořeli v plamenech, dcera stihla vyskočit!

Autor: pma - 
3. dubna 2023
21:11

Měl to být nevšední zážitek, na který budou všichni členové rodiny vzpomínat. Namísto toho se let horkovzdušným balonem proměnil v boj o holý život. Zatímco mladé Mexičance se podařilo letoun opustit a vyskočit z něj, rodiče se z koše nedokázali dostat a zahynuli v plamenech.

Mexická rodina z města Caujimalpa de Morelos se před pár dny rozhodla, že si zpříjemní víkend a podívá se do oblíbené turistické oblasti Teotihuacán. Tu si chtěli netradičně prohlédnout z ptačí perspektivy a zaplatili si let horkovzdušným balonem nad jedním z nejimpozantnějších archeologických nalezišť v zemi.

Lidé skákali z balonu

Před vzletem do vzduchu si rodinka udělala památeční snímek. Na levé straně fotografie se směje otec Jose Nolasco (†50). Po jeho levici sedí manželka Viridiana (†38) a vedle ní dcera Regina. Nikdo z nich netušil, že za pár minut budou někteří z nich po smrti.

Není jasné, zda v momentu, kdy koš balónu začal hořet, byl na palubě i pilot. Na záběrech, které se objevily na sociálních sítích je patrné, že v momentě, kdy k požáru došlo, byl balon stále spojen lanem se zemí. Na videu je zachycen i moment, kdy jeden z pasažérů skáče z hořícího koše ven. Z plamenů se už manželé Jose a Viridiana dostat nedokázali.

Před smrtí rodiče objala

Jejich dcera Regina stihla balon opustit a vyskočit z něj ven. Dívka podle deníku Daily Mail utrpěla popáleniny a zlomeniny, ale v současnou chvíli by měla být ve stabilizovaném stavu. Dívčina babička Reyna Gloria Sarmiento přiznala, že let byl tajným dárkem k narozeninám pro její dceru Viridianu. Zdrcená příbuzná také sdělila, že předtím, než dívka z hořícího pekla vyskočila, objala své rodiče.

Podle mexických úřadů nehodu mohlo zavinit špatné skladování paliva. Přesnou příčinu neštěstí nadále vyšetřuje mexická policie.

Amy Růžová ( 5. dubna 2023 21:37 )

Lidi tam jdou na vlastní nebezpečí.

Amy Růžová ( 5. dubna 2023 21:37 )

Není to nějaký divný, že ona vyskočila a rodiče ne? A co ten letící člověk? Nějak divné informace. Nikdo neví, kdo tam nastoupil? Kdo všechno v balóně je?

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání