Sobota 27. dubna 2024
Svátek slaví Jaroslav, zítra Vlastislav
Polojasno 14°C

Magnát, který stojí za Jurským Parkem, zmizel v Karibiku: Po pár dnech našli tělo v ohořelém autě!

Autor: kur - 
8. prosince 2023
15:39

Milionář, filantrop a zakladatel 3D animačního softwaru, který se proslavil ikonickými filmy jako Jurský park či Matrix, Daniel Langlois (†66) byl nalezen se svou partnerkou Dominique Marchandovou mrtev v ohořelém autě na karibském ostrově Dominika. V souvislosti s úmrtím policie zatkla čtyři podezřelé. Mohou za tragickou smrt sousedé?

V pátek našla policie v příkopu na odlehlé části ostrova Dominika ohořelý vrak auta. Uvnitř vozidla objevila dvě zcela ohořelá těla. Rychle se ukázalo, že se jedná o pohřešovaný pár. Policie nedávno vyloučila, že by se mohlo jednat o nehodu. Langlois a Marchandová byli totiž zastřeleni a poté v autě podpáleni, píše deník Bild.

V souvislosti s úmrtím policie zatkla čtyři podezřelé. Má se zatím jednat o cizince a jednoho místního obyvatele. Je mezi nimi i americký pár, který bydlel v nedalekém sousedství zesnulých manželů. Podle zpráv místních médií se obě strany již delší dobu přely o přístupovou cestu. Zatím není jasné, jestli nesou sousedé nějakou vinu na chladnokrevné smrti.

Smrt oblíbeného filantropa zasáhla obyvatele Kanady a Dominiky. Mnozí ho veřejně uctili na sociálních sítích. Smutnila i kanadská ministryně Pascale St-Ongeová, která napsala: „Daniel Langlois, vizionář v oblasti digitálních technologií a kinematografie, nás opustil. Jeho odkaz odráží jeho inovativního ducha. V myšlenkách jsem s jeho blízkými.“

Buďte první, kdo se k tématu vyjádří.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání