Neděle 28. dubna 2024
Svátek slaví Vlastislav, zítra Robert
Polojasno 22°C

Věrku přivázal syn Tomáš k topení a ubil ji kladivem! Před smrtí měla zlé tušení

Autor: pma - 
8. prosince 2023
13:07

Otřesný případ se odehrál v úterý v Rimavské Sobotě na jihu Slovenska, kde 30letý Tomáš v jednom z bytů na ulici Ludvíka Svobody přivázal vlastní maminku Věrku (†62) k topení a pak ji surově ubil více než 30 ranami kladivem. Krátce po činu ho policisté zadrželi a skončil ve vazbě. V případě prokázání viny může být odsouzen na 20 až 25 let odnětí svobody.

Seniorka Věrka byla podle okolí starostlivou a milou ženou. S manželem, který pracuje v současnosti v Německu, měli společně syna Tomáše (30). Právě kvůli jejich synovi se ale rodina rozhádala. Tomáš je podle informací TV Markíza přes deset let závislým na drogách.

Pachatel odmítal pustit policii do bytu

„Bylo na něm vidět, že měl nějaké vady. Občas se smál, občas křičel, ale velkou agresivitu nikdy nějak neprojevoval. V minulosti se léčil kvůli drogám, hlavně pervitinu. Nejednou se předávkoval a byl přes rok na léčení,“ popsal slovenskému deníku Plus JEDEN DEŇ soused rodiny. V minulosti byl Tomáš také soudně trestán za nebezpečné vyhrožování.

Ještě v úterý během dne se měla dvaašedesátiletá Věrka svěřit příbuzným s obavami a zlým tušením týkajícími se jejího syna. Když se policie na místo dostala, Tomáš odmítal otevřít dveře. Do bytu se nakonec policie za pomoci hasičů musela dostat násilím. „Po otevření bytu se na chodbě nacházela podezřelá osoba, která měla v ruce nůž a naznačovala útok vůči zakročujícím policistům v uniformě... Policisté použili donucovací prostředky a muže se hlídce podařilo zpacifikovat a zadržet,“ uvedla k zásahu policie.

Synovi hrozí až 25 let 

Když se policisté v doprovodu hasičů do bytu dostali, nečekal je hezký pohled. Věrka měla být přivázaná za paže k radiátoru a na první pohled bylo jasné, že ji musel někdo k smrti dopomoci. V horní části těla a obličeje měla starší žena stopy po více než 30 úderech. Ty jí měl syn zasadit kladivem.

Krátce po své zadržení Tomáš poputoval do vazby. Podle prokurátora Marka Kostora se tak stalo z preventivních důvodů, aby se muž nepokusil o útěk. Policie zahájila trestní stíhání ve věci obzvláště závažného zločinu vraždy. V případě prokázání viny hrozí muži za brutální vraždu vlastní matky 20 až 25 let odnětí svobody. 

Silvia Hollova ( 9. prosince 2023 21:58 )

A tu je priklad primitivizmu prvej triedy

Donna ( 8. prosince 2023 14:56 )

Dvacet let ho bude společnost živit..., to se vypla

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání