Neděle 28. dubna 2024
Svátek slaví Vlastislav, zítra Robert
Polojasno 18°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Policie v Severním Irsku zatkla ženu (38) a vydala ji do Česka. Vybírala si starší oběti!

Ilustrační foto
Ilustrační foto  (Autor: Profimedia)
Autor: ČTK, inf - 
19. května 2023
21:20

Po zatčení v Severním Irsku byla do České republiky vydána 38letá žena, která si zde má odpykat trest odnětí svobody. Informoval o tom list Belfast Telegraph, podle kterého žena v pátek byla zatčena v oblasti severního Belfastu díky spolupráci policejní služby Severního Irska (PSNI) a české policie.

Osmatřicetiletá žena má v Česku nastoupit k výkonu trestu odnětí svobody v souvislosti s řadou trestných činů, podle deníků se dopustila krádeží vůči starším obětem. V pátek se dostavila k soudu v Laganside, který rozhodl o jejím vydání.

„Je to další příklad našeho odhodlání a závazku spolupracovat s mezinárodními partnery v oblasti vymáhání práva, vypátrání hledaných osob a předání pachatelů spravedlnosti,“ uvedl seržant Davey z policejní služby Severního Irska (PSNI).

„Naše poselství je jasné, Severní Irsko není bezpečným útočištěm pro hledané osoby, které se snaží vyhnout zatčení a následkům svých předchozích činů. Budeme neúnavně stíhat ty, kteří se snaží oddálit nebo odmítnout spravedlnost pro oběti trestných činů,“ dodal policista.

Video  Policisté převezli z Argentiny do Česka muže podezřelého z 15 let staré vraždy (7. 5. 2023).  - Policie ČR
Video se připravuje ...

 

 

Buďte první, kdo se k tématu vyjádří.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání