Pondělí 29. dubna 2024
Svátek slaví Robert, zítra Blahoslav
Polojasno 22°C

Americký multimilionář (†43) byl zavražděn! Truchlí pro něj i Musk

V San Francisku byl zavražděn vlivný podnikatel Bob Lee.
V San Francisku byl zavražděn vlivný podnikatel Bob Lee.  (Autor: Reuters/Twitter B. Lee)
Autor: yks, inf - 
7. dubna 2023
07:41

Američan Bob Lee byl v úterý nalezen se smrtelnými bodnými poraněními v centru San Franciska. Nepomohl mu ani transport do nemocnice, kde zraněním podlehl. Jeho smrt potvrdila rodina. Lee byl známý jako zakladatel multimiliardové společnosti Cash App, která provozuje stejnojmennou aplikaci.

Policie našla podnikatele okolo půl třetí ráno tamního času a poskytla mu první pomoc, pro 43letého Leeho bylo však již pozdě. Průmyslové kamery podle listu The San Francisco Standard zaznamenaly, že před tím pobodaný podnikatel šel opuštěnou ulicí. Stačil ještě zatelefonovat na policii a křičel o pomoc. Pokusil se zastavit jednoho řidiče, kterému ukázal svá poranění, ten však odjel. Podnikatel se pak zhroutil.

Lee založil multimiliardovou společnost Cash App. Ta provozuje stejnojmennou, v USA velmi oblíbenou aplikaci určenou k rychlému převodu peněz mezi dvěma mobilními telefony. Obchodoval také s kryptoměnami a jeho majetek se odhaduje na více než 200 milionů korun. 

Kvůli smrti podnikatele truchlí jeho rodina. „Ztratil jsem svého nejlepšího přítele, svého syna Boba Leeho, když on ztratil svůj život v úterý brzy ráno v ulicích San Francisca.“ Podnikatel Elon Musk řekl, že násilné zločiny v San Francisku jsou strašlivé, a i když jsou pachatelé dopadeni, často je hned zase propustí.

Jak uvedla BBC statisticky má každý obyvatel města šanci 1:16, že se stane obětí majetkového nebo násilného trestného činu, což je větší riziko, než jakému čelí obyvatelé 98% amerických měst. Pachatel útoku na Leeho nebyl dosud identifikován. Podle všeho se jednalo o náhodný trestný čin.

Video  Policejní zásahovka zadržela muže, který měl kvůli drogám zavraždit na Sokolovsku svoji známou.  - PČR
Video se připravuje ...

Buďte první, kdo se k tématu vyjádří.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání