Neděle 28. dubna 2024
Svátek slaví Vlastislav, zítra Robert
Polojasno 22°C

Policie hledá šoféra, který na Nymbursku srazil chodce a ujel: Měl řídit tmavou škodovku

Autor: VaB - 
8. prosince 2023
11:08

Policisté pátrají po řidiči, který ve středu večer mezi obcemi Lovčice a Dlouhopolsko na Nymbursku srazil a usmrtil třiatřicetiletého chodce a ujel. Měl řídit automobil značky Škoda tmavé barvy. Policie hledá svědky z místa nehody.

„Kromě toho bychom potřebovali informace od řidičů, kteří projížděli kolem chodců jdoucích ve směru od Lovčic na Dlouhopolsko a mohli by nám cokoliv sdělit k jejich pohybu,“ uvedla mluvčí policistů Michaela Richterová. Svědci se mají hlásit na linku 158.

Nehoda se stala ve středu před 20:00 na silnici I/11 poblíž obce Kněžičky. „Dosud nezjištěný řidič jel osobním automobilem, dle svědka mělo jít o tovární značku Škoda – tmavé barvy, ve směru od obce Lovčice na Dlouhopolsko, kde v katastru obce Běrunice srazil 33letého chodce. Nicméně řidič z místa dopravní nehody ujel, aniž by zastavil, poskytl zraněnému první pomoc a celou věc oznámil na policii,“ uvedla mluvčí.

Kriminalisté nehodu prověřují jako usmrcení z nedbalosti, zahájili úkony trestního řízení pro podezření ze spáchání trestného činu neposkytnutí pomoci řidičem dopravního prostředku. U zemřelého nařídili soudní pitvu.

Video  Smrtelná dopravní nehoda u obce Kněžičky na Nymbursku (6. 12. 2023)  - aktu.cz
Video se připravuje ...

zelvik22 ( 10. prosince 2023 18:51 )

Je fakt, že když se teď přihlásí s tím, že si toho nevšiml, že někoho srazil, myslel, že to bylo prase nebo tak něco, je to pořád polehčující okolnost. Dneska jsou všude kamery a časem ho dohledají a pak to bude horší.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání