Neděle 28. dubna 2024
Svátek slaví Vlastislav, zítra Robert
Polojasno 22°C

Drama na univerzitě v USA: Neúspěšný profesor zastřelil tři lidi, policie ho zneškodnila!

Aktualizováno -
8. prosince 2023
09:07
Autor: ČTK, pma - 
6. prosince 2023
21:36

Útočník ve středu na Nevadské univerzitě v Las Vegas zastřelil tři lidi, jeden člověk je vážně raněný, uvedla ve čtvrtek policie a doplnila tak předchozí informace o raněných. Střelec je též mrtvý. Kriminalisté již zahájili vyšetřování. Podle zdrojů agentury AP je z činu podezřelý sedmašedesátiletý profesor Anthony Polito, který neúspěšně usiloval o pozici vyučujícího na této univerzitě. Výuka ve škole byla do pátku zrušena.

„Podle našeho vyšetřování na místě činu máme tři oběti a jednu další osobu ve vážném stavu v místní nemocnici. Podezřelý z této aktivní střelby rovněž zemřel. Jakmile to bude možné, poskytneme přesné informace,“ napsala policie na síti X.

Podle deníku The Daily Mail byl střelec sedmašedesátiletý učitel Anthony Polito. Ten se před časem hlásil na pozici tamního kantora, místo mu ale univerzita nenabídla. Polito také provozoval osobní webové stránky, na kterých popisoval podrobnosti ze svého života. Na nich zveřejňoval například své úvahy nad konspiračními teoriemi o osudu letu MH370, skutečné pravdě filmu Počátek ale nebo o Zodiacovi. Podle Daily Mailu se střelec pokoušel dekódovat záhadné zprávy jednoho z nejznámějších sériových vrahů - Zodiaca. 

Pohotovost a výzva studentům i učitelům, aby se ukryli, platila celkem 40 minut. Útočník začal střílet ve čtvrtém patře budovy, kde se vyučují ekonomické předměty. Střelec prošel několik pater, než ho při přestřelce před budovou zabili dva členové školní ostrahy, píše AP.

V pátek do Las Vegas přijede americký prezident Joe Biden, který měl už před incidentem do oblasti naplánovanou cestu, píše stanice Fox s odkazem na Bílý dům.

„Jen v letošním roce zažila naše země více než 600 případů masové střelby a přibližně 40.000 úmrtí v důsledku násilí páchaného střelnými zbraněmi. To není normální a nikdy nesmíme dopustit, aby se to stalo normálním,“ uvedl Biden. Masová střelba je taková, při níž zemřou čtyři lidé nebo více.

Nevadská univerzita zveřejnila ve středu v 11:54 místního času (20:54 SEČ) online výstrahu, že se v areálu střílí a že nejde o test; zároveň vyzvala k útěku nebo k vyhledání bezpečného úkrytu. Na zdejší univerzitě je zapsáno přes 30.000 studentů, uvedla agentura AP.

Video  Policie v americkém Nashvillu zveřejnila šokující záznam ze zásahu proti střelkyni na křesťanské základce. Útočnici zastřelili policisté Rex Engelbert a Michael Collazo.  - youtube/Metropolitan Nashville Police Department
Video se připravuje ...

Th0r_z_h0r ( 9. prosince 2023 00:27 )

Nemocna a zvracena spolecnost. To je USSA a realita.

Jen v letošním roce zažila naše země více než 600 případů masové střelby a přibližně 40.000.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání