Sobota 27. dubna 2024
Svátek slaví Jaroslav, zítra Vlastislav
Polojasno 18°C

Brutální napadení seniorky v Chebu: Slovenský agresor přišel z Německa a hned útočil! Skončil ve vazbě

Autor: VaB, mor - 
8. prosince 2023
12:22

Kriminalisté z Chebu stále vyšetřují brutální napadení seniorky (69) v Chebu, kterou do hlavy kopl 26letý Slovák. Ten ženu bezdůvodně napadl na jedné z nejrušnějších ulic ve městě, pokusil se ji i okrást. Oběť se mu ale ubránila. Soud agresora poslal do vazby. A promluvili i svědci, kteří ženě pomáhali chvíli po činu.

K útoku došlo ve středu kolem jedné odpoledne, 26letý cizinec nejprve postávat na chodníku před jednou z kaváren a chvíli poté bezdůvodně kopl procházející seniorku (69) do hlavy. Nic netušící žena spadla do silnice, kde se ji ještě agresor pokusil okrást.

To se mu ale nepodařilo, a tak s nepořízenou utekl pryč. „Policisté se případem začali okamžitě zabývat a šestadvacetiletého muže se jim podařilo zadržet bezprostředně po útoku v nedalekém parku,“ uvedl policista Jakub Kopřiva. Muž se následně podrobil testu na alkohol i drogy s negativním výsledkem. Podle informací Blesku je ale útočník závislý na pervitinu, čemuž nasvědčují i jeho trhavé pohyby tělem.

Napadená žena skončila v nemocnici, utrpěla naštěstí jen lehká zranění. „Hrabal se jí ve věcech, hodně agresivně. V tu chvíli jsem vyběhla, ale on už byl na odchodu,“ popsala serveru CNN Prima News zaměstnankyně kavárny, před kterou došlo k útoku. „Paní jsem pomohla se zvednout a posbírat věci, vzala jsem ji dovnitř a zavolala policii,“ doplnila.

Kriminalisté muže ještě ten den obvinili ze zvlášť závažného zločinu loupeže, za kterou mu v případě prokázání viny hrozí až deset let vězení. Podle televize jde o muže původem ze Slovenska, který do Chebu 6. prosince dorazil z Německa. Na seniorku měl zaútočit chvíli po příjezdu do města.

Zároveň podali návrh na vzetí do vazby, kriminalisté se totiž obávali, že by mohl z České republiky utéct, případně svou trestnou činnost opakovat. Tomu soud podle informací Blesku ve čtvrtek večer vyhověl, policejní eskorta ho k soudu přivedla s pouty na rukou a pantofli na nohou.

Tom C. ( 9. prosince 2023 22:06 )

Slovenskych agresoru je tu nejak hodne... 😨

Martin Samec ( 8. prosince 2023 14:50 )

Jo jakou měl barvu Slovák já bych mu dal zasranec

Kuli2 ( 8. prosince 2023 13:36 )

Prej Slovák😂😂😂 bejt Slovák tak se urazím😉

verka1 ( 8. prosince 2023 13:22 )

Tvrdě potrestat agresora. Toto tedy ne 🤮

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání