Neděle 28. dubna 2024
Svátek slaví Vlastislav, zítra Robert
Polojasno 22°C

Tragédie na rodinné procházce: Chlapec (†14) se otrávil plody tisu!

Bobule tisu (ilustrační foto)
Bobule tisu (ilustrační foto)  (Autor: profimedia.cz)
Autor: rc - 
7. prosince 2023
20:27

Tragicky zemřel Benn Curran-Nicholls, který náhle zkolaboval poté, co se vrátil z procházky se svým otcem v britské obci Didsbury. Čtrnáctiletý chlapec byl převezen do nemocnice, kde později zemřel. Pitva prokázala, že se školák otrávil plody tisu!

Tragédie se odehrála 18. září minulého roku v parku u obce Didsbury. Benn byl na procházce se svým otcem. Vše probíhalo dobře až do chvíle, kdy se vrátili domů. Tehdy se Benn zhroutil. Čtrnáctiletého školáka ještě převezli do nemocnice, kde ale po několika hodinách zemřel. Podle informací britského deníku Wales Online pitva prokázala, že mladík utrpěl refrakterní kariogenní šok.

Procházka pro Benna a jeho otce byla každodenní rutinou. Na procházkách prý mladík, jenž trpěl vážným autismem a mentálním postižením, rád lezl na stromy. „Benn a jeho otec se vydali na procházku do Fletcher Moss Park, kde mimo jiné rostl tis, na který Benn rád šplhal,“ uvedl koroner Andrew Bridgman. Právě během procházky měl Benn sníst plody tisu. „Bennův otec si nebyl vědom jedovaté povahy bobulí/listů tisu, a tak nepodnikl žádné kroky,“ dodal koroner, jenž se rozhodl vydat varování před nebezpečím, které představují plody tisu. Podle koronera mohou být pro děti bobule velmi lákavé, a tak by si rodiče při procházkách v parcích měli dát pozor.

Video  Policie v Ostravě zadržela muže (60), který trávil psy.  - PČR
Video se připravuje ...

xyz34 ( 8. prosince 2023 15:53 )

Nejenom že nejsou jedovaté ale jsou moc dobré, jen je potřeba vyplivnout pecku. Snědl jsem jich za celý živit kila.

krasomila ( 8. prosince 2023 14:18 )

Třeba se ho chtěli nějak elegantně zbavit. Tyhle mentální děti nejsou asi žádný med.

Jindřich Adamec ( 8. prosince 2023 07:36 )

Plody jspu jedlé, nejspíš rozkousal pecky.

izboril ( 8. prosince 2023 05:36 )

Otrávit se mohl pouze jehličím tisu. Plody tisu jsou jediné NEtoxické. Autor článku nechť si napřed dostuduje problematiku.

XYZ3 ( 8. prosince 2023 01:05 )

Myslela jsem, že to ví všichni...no zmýlila jsem se

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání